Ak Partili adayların Twitter'da trend topic yarışı

Ak Partili adayların Twitter'da trend topic yarışı
Seçim çalışmalarının devam ettiği iktidar ve muhalefet kanadında adaylar kendilerini ön plana çıkaran reklamlarla kendilerini tanıtmak ve seçmenlerinin karşısında yer almak istiyor. Milletvekili aday adayları bugün Twitter'ı istila ederken gündem listesinde birçok isim dolaştı.

Twitter'ın Türkiye'deki trend topic (popüler başlıklar) listesinde Ak Partili adayların isimleri vardı. Kimisi temayül numarasını verdi, kimi sloganının adının yanına ekledi. Çeşitli milletvekili aday adaylarının adları listede göründü. Kendilerini seçmenlere tanıtmak isteyen aday adaylarının bu projesi pek yabancı değil aslında. Birçok sektörde yapılan trend topic çalışması bugün de karşımıza çıktı. Bir PR şirketi veya kişisel hesaplardan yapılan çalışmalarla listeye girebilmek çok kolay.

Twitter trend topic ücreti kaç lira?
Milletvekili aday adaylarının isimlerini gündeme çıkarma isteğinin karşılığı olarak normal zamanda 300 lira civarında bir ücret talep ediliyor ancak seçim dönemi yaklaştığından dolayı bu seviye biraz üste çıkabilir.

serpil emek ak parti

Bot hesaplardan mesajlar atılıyor
Şirketler veya şahıslar Trend Topic listesinde yer almak isteyen müşterileri için daha önceden oluşturulan bot hesaplardan mesajlar göndertiyor. Mesaj hacmi yoğun olan kelimeler giderek trend topic listesinin üstünde yer alıyor. Bu da daha çok tanınmaya, reklam olmaya ve bilinirlik demek. Örnek verecek olursak 2. bölgeden aday olan bir adına 5 Mayıs'ta oluşturulan ve içinde sadece 4 mesaj bulunan hesap bir anda TT listesinde. Atılan mesajlar da şu şekilde;

serpil emek

serpil emek

Twitter'da tepki var
Şu anda 10 gündemden üçü Ak Partili adayın isimlerinden oluşuyor. Twitter kullanıcılarının büyük bir kısmı ise bu tanıtım çabalarından rahatsız: Sadece göz boyama olduğunu söyleyen de var destek veren de.

Son zamanlarda Üsküdar Belediyesi'nin de bu tür bir çalışma ile adını duyurma çabası tepki görmüştü.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.