Beyannameler

Beyannameler
Siyasi partiler, seçim sürecinin ilk ayağı olarak seçim beyannamelerini açıkladılar.

AK Parti yeni hükümet sistemine uygun olarak 'Güçlü Meclis, Güçlü Hükûmet, Güçlü Türkiye' vurgusu ve iktidarı döneminde yapmış olduğu icraatleri teminat göstererek  'Yaparsa Yine AK Parti Yapar” sloganı ile çıkıyor seçmenin karşısına. Bir güçlü motto olarak da 'İrade Erdem ve Cesaretle Vakit Türkiye Vakti' sloganı ile 24 Haziran seçim beyannamesini kamuoyuna duyurdu.
Gelecek vizyonu ve yeni yönetim sistemi beyannamenin ana başlıkları olarak okunabilir. Ama icraatler ve projelerde toplumun beklentilerine cevap niteliğindedir. Millet bahçeleri başta olmak üzere 100 küsür proje yeni hedefler olarak açıklanmıştır. AK Parti'yi güçlü iktidar yapan reformcu ruh “Güçlü Demokrasi” ifadesi ile beyannamede yer bulmuş.
Ana muhalefet partisi ve diğer partilerin seçim beyannamelerine baktığımızda vaatlerin yoğunluğunu görüyoruz. CHP, "Sembolik yetkilerle donatılmış cumhurbaşkanlığı modeline geçilecek. Parlamenter sistem geri gelecek" diyor. Bunun için ne yapması gerektiğini belirtmiyor. Biz söyleyelim; referandum ile değiştirilen sisteme geri dönmek için yeniden referanduma gitmesi gerek, bu da mecliste en az 400 milletvekili kazanmasına bağlı. Bu arada 'gel buraya Muharrem'den sonra CHP’nin seçim beyannamesini vaadleri yerine getirecek olan Cumhurbaşkanı adayı yerine partinin genel başkanı okudu!
Diğer beyannamelere baktığımızda da bolca vaatler görüyoruz. Yaş da kemale erince geçmişteki seçim kampanyaları geliyor aklımıza ister istemez. Mesela dün anahtar verenler, bugün borçları siliyor, işsize vatandaşlık maaşı bağlıyor. Dün kim ne veriyorsa ben 5 lira fazlasını vereceğim diyorlardı bugün asgari ücretin 2 katını vermeyi vaad ediyorlar. Dahası hızlı treni gereksiz hatta göçün artma sebebi olarak görenler var. Yerli otomobile hayır diyeni de duyduk sonunda.
16 yıllık iktidarlık ve kazanılmış 12 seçimin verdiği güçle bu seçimlere de en iyi hazırlanmış parti belli ki Ak Parti'dir.
Hasılı seçim beyannameleri bir yana milletin karşısına çıkıp akli ve ciddi bir sözünüz varsa karşılık bulur, trajikomik sözleriniz olursa milleti güldürürsünüz. Teknoloji çağında olduğumuzu dünyanın avuçlarımızın içine sığdırıldığı bir ortamda havada uçuşan vaadlerin notunu elbette millet verecektir. Millet, kendi değerlerine sahip çıkanı da çıkmayanı da biliyor. Millet, kime güvenip kime güvenmeyeceğini de biliyor. 24 Haziran milletin akli ve vicdani karar verme günüdür vesselam.
Bir hatırlatma; seçim kampanyaları sırasında özellikle gençlerimizi birbirlerine karşı tahrik etmek suretiyle kaos ve kargaşa çıkarma eğilimine şahit oluyoruz. Bu toplumun farklılıkları zenginliğimizdir. Gençlerimizi 80’li yılların ne olduğu hala anlaşılamayan kargaşaların malzemesi haline getirmeyin. Bu toplumun bütün dinamiklerinin ortak derdi Güçlü Türkiye olmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.