CHP’nin muhtemel adayı

CHP’nin muhtemel adayı
“Çatı Aday" formulü fiyasko ile sonuçlandıktan sonra CHP'de, aday olarak anılan isimlerden, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, söz konusu adaylar arasında telaffuz edilse de, Menderes zamanındaki faaliyetleri unutulmadığı ve bu nedenle DP'den oy alamayacağı için ismi çizilenlerden biri.

“Çatı Aday" formulü fiyasko ile sonuçlandıktan sonra CHP'de, aday olarak anılan isimlerden, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, söz konusu adaylar arasında telaffuz edilse de, Menderes zamanındaki faaliyetleri unutulmadığı ve bu nedenle DP'den oy alamayacağı için ismi çizilenlerden biri. Muharrem İnce'nin, kendi partisinde Genel Başkan dahi olamamış bir profil olarak, 50 + 1' i hayalinden başka bir yerde göremeyeceği aşikar olduğu için çizilen ikinci isimdir. 24 Haziran 2018 seçimlerinde, Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP İlhan Kesici adında kararlı görünüyür. Bu isim, sağ kanattan bugünkü yerine transfer olmuştu. Merkez sağdan bir miktar oy devşirmesi beklenebilir. Ayrıca, iç ve dış ilişkileri kendince sağlam (!) olan bu isim aynı zamamanda ekonomisttir.
**
İlhan Kesici, yanılmıyorsam üç dönemden beri CHP Milletvekili. Kendisi partisini, partisi de kendisini özümsemiş ve benimsemiş durumda olduğu için, CHP'deki muhtemel adaylardan en kuvvetlisi durumunda. Bu nedenle, CHP'nin en makul ve mantıklı adayıdır.
**Üzerinde durulması gereken konu; İlhan Kesici'nin, Recep Tayyib Erdoğan karşısında ne kadar şansı olabilir, ne kadar varlık gösterebilir ?CHP, İP, SP, DP ve görünmeyen HDP ittifakı, esasen meclis aritmetiğinin çoğunluğunu ele geçirmeyi (301 ve üzerini) hedeflemekte olup Cumhurbaşkanlığı konusunda çatı aday formülü çöktükten sonra "pes" ettiğini zımnen kabul etmiş durumda. Dolayısıyla, Cumhurbaşanlığını kazanma gibi bir iddiası zaten olmayan CHP'nin, kendi içinden çıkaracağı ve sadece partililerin destekleyeceği aday kim olursa olsun; hiç bir şansı yok. CHP'nin herkesçe bilinen kemikleşmiş oyunu alması adayın başarısı sayılmalı. Üstelik, rakibiniz 'Bir Dünya Starı' ise (!)vereceğiniz mücadele boşunadır. Messi veya Ronaldo'yu düşük profilli bir futbolcuyla hangi mantık kıyaslamaya tabi         tutar ki!
**Muhalefetin tamamı, TBMM'ndeki çoğunluğu sağlamak için "0 baraj" temelli bir formül geliştirme peşindeler. Peki, bu formülün tutması, ne kadar mümkün? Seçim stratejinizi hangi kriterler üzeribe belirleyeceksiniz de, meclis çoğunluğuna sahip olup Cumhurbaşkanını 'çalışamaz' kılacak ve kilitleyeceksiniz ?
**
24 Haziran 2018 Seçimleri, ülkenin iç-dış güvenliği ve ekonomik konular üzerinden geliştirilecek politikaların halka yansımasıyla belirlenip sonuçlanacaktır. Muhalefetin bu iki konuda hükümeti eleştirebilecek tek bir sözü bile yok. Keşke olsaydı, diyorum.
**
Seçim propagandalarında, daha önce "Afrin'e girmeyin" diyen muhalefet aynı tezi mi savunacak ? Diğer taraftan, yaşlılık maaşını yüzde 50 artıran, bilumum vergi borçlarını yeniden yapılandırıp öteleyen, İmar Barışı ile devrim niteliğinde icraatlar yaparak, büyük bir oy potansiyelinin sempatisini kazanan AKP Hükümeti'ne karşı hangi angümanla karşı çıkacak ve halk karşısında nasıl teveccüh görecekler?
**
Sözün özü, sonucu önceden bilinen Türkiye'deki ilk ve tek seçime doğru yol alıyoruz. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'yle gerçekleştirilen "Cumhur İttifakı", 'Millet İttifakı' adının verileceğini tahmin ettiğim muhalefete galebe çalarak; Cumhurbaşkanlığını ve milletvekili seçimini çok rahat kazanacaktır. Tarlaya ekilen biçilir.Selam ve sevgi ile...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.