Ey yolcu!

Ey yolcu!
Mevcut iktidar yani AKP bir çok yere yollar yaptığını binlerce kez anlatıp durdu. Televizyon kanallarında, sosyal medyada ve siyasi demeçlerinde anlata anlata bitiremediler. Yaptık yolların kalitesini ve ihale bedellerini kimlere yaptırdıklarını hiç kimse bilmiyor kendilerinden başka.

Mevcut iktidar yani AKP bir çok yere yollar yaptığını binlerce kez anlatıp durdu. Televizyon kanallarında, sosyal medyada ve siyasi demeçlerinde anlata anlata bitiremediler. Yaptık yolların kalitesini ve ihale bedellerini kimlere yaptırdıklarını hiç kimse bilmiyor kendilerinden başka.
Nedense bu ihaleler ve büyük finans gerektiren kendilerince çılgın projeler hiç de net olmadı ve bu anlamda şeffaf davranmadılar olup bittiye     getirdiler.
Kendilerini bulundukları makam ve koltuklarda ebedi sandılar ancak şu son günlerde azıcık uyandılar sanırım yolun sonunu gördüler. Bu psikolojiyi yaşıyorlar yanılmıyorsam olmayan ve olamayacak uykuları kaçtı. Duble yollar yaptılar sık sık da bunu överek anlattılar. Sanırsınız ki o makamlara o koltuklara piknik yapmak için yahut salatanat sürmek için gelmişlerdi. Nasıl ve kimler tarafından ne tür tavizler ve vaadler vererek geldikleri de ayrı bir makale, kitap ve belgesel dizi konusu olduğunu da herkes ama herkes bu realiteyi yaşayarak bedel ödedi. Kolay değil 16 yıl süren bir devr-i saltanat yaşadılar halen de yaşamaya devam ediyorlar. Ama 25 Haziran da neler olur, neler olmaz çok yakın bir gelecekte birlikte şahit olacağız.
Keşke tedbiren asla duble gidiş gelişli değilde tek gidişli kendilerine de bir yol yahut gizli bir tünel yapmış olsalardı zira giderlerse veyahut milli irade onları yolcu edecek kararını sandıkta verirse büyük bir ihtimalle de vereceğe benziyor yanılgı payım saklı kalmak üzere işte o zaman bu gidişleri normal bir gidiş olmayacak. Yaptıkları ve yapmadıkları yasal yönetimlerinden ötürü çok ağır bedeller ödemek zorunda kalacaklardır.
Onun için diyorum ki bu gidişleri normal bir gidiş gibi olmayabilir. Cumhuriyet tarihinin en renkli ve heyecanlı üstünde doktora ve bilimsel araştırmalar yapılabilecek bir seçim den geçeceğiz bu stratejilerle donanmış bir seçimin arefesindeyiz.
Ey yolcu metal yorgunluğundan söz ettin ya keşke çok pahalı metaller yorgunluğu deseydin daha mertçe ve net olurdu bilirsin bu halk bu millet mert ve net insanları sever ama demedin es geçtin. O yorgunların yorgunluk sebep ve sonuçlarını kimleri örnek aldığını da açıklamadın ama anlaşıldı anladık anladık ki şu an bendeniz bu gerçeği risk alma pahasına köşeme taşıyorum ve yazıyorum.
Bu seçim arefesinde silahlar konuşuldu yaralama ve öldürülme vakaları yaşanıldı. Hakaretler oldu olmaya da devam ediyor. Haksız ve hukuksuz bir seçim propagandaları yapılıyor. Muhalefet yani millet’in mutabakatının seçilmemesi için başarılı olamaması için bu gayeye giden her yol meşrudur taktiği maksimum boyutlarda yaşanıyor yaşatıyorsunuız ancak ne yazık ki rüzgar ince ince ve ılık ılık tersine dönüyor.
Gideceksiniz. Yolcusunuz. Bu tek gidişli ve asla dönüşü olmayan olmayacak yolun kimler tarafından niçin imar edildiğini anlamanızı isterdim. İşte bu illahi adaletin ta kendisidir. Mutlak surette tecelli olur engellenemez önlemenez. Rakibin Garip olması metal yorgunluğu anaforlarına kapılmaması da madalya olmalı onur olmalı şeref olmalı. O metal yorgunları şimdi ne yapıyorlar çok pahalı olan metallerine daha da güzel ve pahalı metaller katmakla meşgul iken bakın halk geçim derdinde yaşam kavgası veriyor.
İşte onun için tek gidişli ve dönüşü olmayan bir yol olmak zorunda ya olacak ya olacak. Oldu bile sıra o yola koyulmanızda…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.