Haydi diaspoara bir oy da sen al

Haydi diaspoara bir oy da sen al
Bugünkü yazımı üçe bölerek önce memleketim Ardahan’dan memleketim Ardahan’ın dışında bulunan Ardahanlılara sesleneceğim.

Bugünkü yazımı üçe bölerek önce memleketim Ardahan’dan memleketim Ardahan’ın dışında bulunan Ardahanlılara sesleneceğim.
Sonra da seçmenin nabzı ardından gelmeye devam eden kara haberlerle kanamaya devam eden çatışmalar ve İstanbul’daki bal festivali ile devam edecek.
Ve ilkyazıma geçelim;
Aslında Ardahanlı hemşerilerime yazdığım bu yazımı İstanbul’daki, İzmir’deki, Ankara ve Konya’daki okurlarıma da yazılmış bir mektup olarak kabul edilmesini rica ediyorum.
Çünkü bu yazım 81 vilayeti içinde barındıran metropollerde ki bulunan ve kiminin dernek başkanı, kiminin federasyon başkanı, kiminin ise diaspora dediği insanlaradır.
Yani İstanbul’da oturup, Sinop’u, Kars’ı, Şırnak’ı, Adana’yı, Mersin’i, Edirne, Ağrı’yı, Ordu’yu, Iğdır’ı kurtaranlaradır bu yazım.
Yani memleketinden uzak metropollerin lüks cafelerinden oturup, devrimci ya da sarkık sağcı bıyıklarını burkarak memleketi kurtaranlardır bu yazım.
Haydi, gelin tatil dönemine rastlayan 24 Haziran seçimleri öncesi birkaç günlüğüne de olsa gelin memleketinize, köyünüze, ilçenize, ilinize ve sizde o memleketin vekili kimin olacağına yardımcı olun, bir oy isteyin, ikna edin.
Edin ki birlikte çalışacağınız vekillerinizin o memleketin hayrına olacağına inanacağınızı insanlar olsun.
Başta başkan adayları hapiste olanlar olmak üzere bu memlekete demokrasi, gak, hukuk, adalet lazım diyen tüm duyarlı insanlara, toplumu liderlerinedir bu çağrım.
Haydi gelin bir oy da siz alın.
***
Seçmen parlamenter sisteminin devamından yana.
Dün sabahın erken saatlerinde evden çıkıp, kepenklerini yeni yeni açan esnafla selamlaşırken 24 Haziran seçimlerinin nabzını da ölçmeye çalıştım.
Ramazan olduğundan çaylarını içmeden sohbet ettiğim her görüşte vatandaşın ne Erdoğan düşmanlığı, ne İnce sevdalısı, ne de Demirtaş’ın hapiste olmasının çokta gündeme getirmediği asıl derdinin bu ülkeyi bir kişiye yani başkanlığa bırakmamak ve bunun için parlamenter sistemi korumak istediğini anladım.
Evet, 24 Haziran’da sandığa gidecek olan seçmenin büyük bölümünün parti tutmaktansa, lider seçmektense bu ülkenin kuruluşundan bu yana gelen parlamenter sistemin devamı için oy kullanacağını his ettim.
***
Şehit haberleri gelmeye devam ediyor..
Ülkenin kanayan yarası olan ve her seçim öncesi çözüm vaatlerinin bol keseden atılıp, seçimler sonrası güvenlik önlemleri dışında hiçbir adım atılmayan ülke içinde ve dışında ki çatışmalarda devam ediyor.
Birçok önemli sorun gibi gündemden düşen ama bana sorarsanız ülkenin birinci gündemi olan ve güvenlik kuvvetlerine havale edilmekle çözülemeyeceği anlaşılması gereken bu çatışmaların devam ediyor, şehit haberleri de art arda geliyor.
Çoğu hükümetin kontrolünde olan ve adına havuz medyası denen basın ve medyanın ya hiç vermediği yâda iç sayfalarda aralarda verdiği şehit haberleri ile yüreklerimizi kanamaya devam ederken mevcut iktidarın yanı sıra muhalefetin de bu önemli sorunu nasıl çözeceğine yönelik somut ve inandırıcı bir vaat vermemesi de içimiz acıtan diğer önemli bir konu olmaya devam etmekte.
***
Bakırköy bal tadacak
Seçimlerin gündemin 1. bırasını aldığı şu günlerde gölgede kalan onca önemlim sorun ve iş arasında bulunan ve 4-8 Temmuz günlerinde yapılacak olan ‘Bal Festival’ için hazırlıklarına devam eden Ardahan Dernekler Federasyonu dün önemli bir adımı daha geçti.
Çatalca’dan, Sirkeci’ye kadar bir alanda his edilmesi için ve tüm İstanbul’un yanı sıra 81 Vilayetin Arıcılarının balları ile birlikte davet edilmesi hedeflenen Bakırköy Botanikpark’ta ki Bal Festivali için organizatör firma ile sözleşmesini imzalayan ARDAFED bu köşeyi okuyan sizleri de etkinliğine davet ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.