İki delinin yaptığını, biz akıllılar niye yapmayız?

İki delinin yaptığını, biz akıllılar niye yapmayız?
Seçimler öncesi elinde bulundurduğu devlet gücünü de arkasına alıp, tüm kozlarını ortaya koyan iktidar partisinin Kandil’e bayrak dikme hesapları ve diğer A, B olmadı C planları devam ede dursun neden oraya gönderildiklerinde bi haber 1005 kişinin hayatını kayıp ettiği, yüzlercesinin gazi olduğu Kore Yarım Adasıyla ilgili önemli bir gelişmeye şahit olmaktayız.

Seçimler öncesi elinde bulundurduğu devlet gücünü de arkasına alıp, tüm kozlarını ortaya koyan iktidar partisinin Kandil’e bayrak dikme hesapları ve diğer A, B olmadı C planları devam ede dursun neden oraya gönderildiklerinde bi haber 1005 kişinin hayatını kayıp ettiği, yüzlercesinin gazi olduğu Kore Yarım Adasıyla ilgili önemli bir gelişmeye şahit olmaktayız.
Dünya'nın birçok bölgesinde olduğu gibi Kore’yi de ikiye bölen, kendi çıkarları için kardeşi kardeşe kırdırtmaktan ünlü Amerika’nın deli denen lideri Trump’un istemi, ondan biraz daha deli hatta diktatör olan Kim Jong Un’un evet demesiyle bir araya gelmeleri dünyanın birinci gündem haline gelmiş en önemli konuların başına geçti.
Birçok Türk Askerinin önemli katkıları ile diğer bir güç olan Çin’in tüm Kore’de etkisini kıran Amerika’nın yıllar sonra ve en önemlisi onca ambargo ve kavga ardından neden böyle bir adım attığının sorgulanmaya başladığı şu günlerde bana göre burada görülmesi gereken en önemli konu delide olsalar bir araya gelmeleridir.
Nedeni ise; biri ekonomik ve silah gücü ile diğeri halkı açlık ve sefalet içinde ve de bir diktatörün emrinde olsa da elinde bulundurduğu atom ve füzelerle güç olan bu iki gücün arka kapılarda ki hesaplarını da hesaba katıp, hesapladığınız da dünya barışı için önemli bir gelişme olarak kayıtlara geçmiştir.
Çünkü 24 Haziran’da yapılacak olan Başkanlık ve Milletvekili seçimleri öncesi ölüm, idam tehditleri dâhil bir birlerine demediklerini bırakmayan ve adına barış süreci denen adımın yanı sıra Bahçeli’nin yüksek sesle dillendirdiği AF istemini duymazdan gelen liderlerin olduğu ülkemde, yarım ada Kore için tam ada olan Singapur’da bir araya gelen delilerin attığı adıma, ülkemizde ki akıllı bildiklerimizin de cesur adımlar atmalarına ihtiyaç duyulurken iki deli denen Trump ile Kim Jong Un’un bir araya gelmesi barı adına güzel bir adımdır.
Yani kısacası; Elin 2 delisi bile barışırken, Biz akıllıları kıskandırmasın..
Çünkü delilerin barışı bile akıllıların savaşından daha güzeldir..
Yol boyu seçim anketi..
Bana göre MHP ile ittifak yaparak, bir 5 yıl daha diyen Erdoğan’ın yanı sıra ülkenin ve Erdoğan karşında en az 10 parçaya ayrılmış olan muhalefetin geleceği olan seçimler yol boyunca da gündemimizden     çıkmadı.
Ülkenin doğu illerinden en yoksulu olan, işsizliğin esiri gençlerin memlekette ve yeşil sahalarda tutunmaya çalışıldığı Serhat Ardahan Spor’un yükünü omuzlayıp, İstanbul’a doğru yol aldığım dün en geç 24 saat içinde evde olmam gerekirken,  seçmen olarak hepimizi yakından ilgilendiren 24 Haziran seçim gündemi dolaysıyla 28 saate ancak Kocaeli’nde eve girebildim.
Bunun nedeni ise her durduğum dinlenme tesisin de ilk karşılaştığım araba yıkayıcından, garsona, garsondan çaycısına, oradan işletmeciye ve benim gibi tesise gelenlerle seçim üzerine sohbet edip, yol boyunca kendimce bir anket yapmak ve bu anket sonucunu ‘Yol Boyu Seçim Anketi’ başlığı ile siz okurlarıma sunmaktı.
Ancak onca insanla konuşup, nabız ölçmeme karşın iktidara kızanların ‘oy vermeyeceğiz’ dediğine, muhalefetin yanındayız diyenlerin ‘Kesin muhalefete  oy vereceğiz’ şeklinde net bir cevap alamadım desem bana, ‘Nasıl bir gazetecisin sen, bir anket bile yapamamışsın’ diye kızmayın..
Çünkü seçmenin bu seçimler öncesi rengini neden vermediğini, yüzlerinde ki şüphe ve korku hissi ortaya koyuyordu.
Yani, Muhtarı saraya çağırıp, ‘köylünün her hareketini bana bildireceksiniz’, ‘komşunu takip altına alıp, gerekirse ihbar edeceksin?’ diyenlerin yarattığı korkunun etkisi vardı, karanlığı yırtıp, sabahın ilk ışıkları ile bitirdiğim Bin 600 kilo metrelik yol boyunca..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.