Millet sandıkta gerekeni yapacak

Millet sandıkta gerekeni yapacak
İstanbul'da AK Parti aday tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Sayın İnce sana bir nasihatta bulunayım. Atatürk Havalimanı boşalınca da burayı İstanbul'a yakışır bir millet bahçesi haline getireceğiz. Sen buna da karşı çıkarsın ama milletim zaten sandıkta sana gereğini gösterecek"dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen, partisinin İstanbul aday tanıtım programına katıldı. İstanbul'un her seçimde olduğu gibi 24 Haziran’da da seçimlerin belirleyici şehri olacağını belirten Erdoğan, "İstanbul Meclis’teki 600 milletvekilinin 98’ine tek başına karar verecektir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de hedefimize ulaşabilmemizin yolu önce İstanbul’u veya İstanbul’da başarıyı yakalamaktan geçiyor. Hem cumhurbaşkanlığında hem de milletvekilliğinde bizi zafere taşıyacak olan adaylarımızın ve teşkilatların ortaya koyacakları gayrettir. Bizim siyaset tarzımızda da çok çalışmadan, emek vermeden netice almak gibi bir şey söz konusu değildir. Biliyorsunuz 6 Mayıs’ta yine İstanbul’da ‘erdem, irade ve cesaretle Türkiye şahlanıyor’ diyerek seçim manifestomuzu açıkladık" açıklamasını yaptı. 
Zihniyet dönüşümü yaptık
AK Parti'nin devletteki bürokratik oligarşinin hakimiyetine son verdiğini dile getiren Erdoğan, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını biz hakim kıldık. Halkımız demokrasinin en ilerisine layıktır dedik. Anayasal değişikliklerle sistemimizi demokratik hale getirdik. Sivilleşme adımlarıyla siyaseti normalleştirdik. Zihniyet dönüşümünü tamamladık. Şimdi kurumsal dönüşümü tamamlama zamanıdır. Yeni bir düzen inşa etmek zahmetlidir. Eski düzenden beslenenler değişime düşman olurlar. Geride bıraktığımız 16 yıllık diriliş döneminde büyük dirençle karşılaşsak da bir zamanlar hayal edilmesi imkansız olanları hep birlikte başardık. Kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapmak yerine herkesin gözü önünde biz muhasebe yaptık" dedi. 
Bunların kafası basmaz
Diğer cumhurbaşkanı adaylarının yaklaşımlarını anlamakta güçlük çektiğini belirten Erdoğan, "Yeni havalimanı; Türkiye’nin sadece prestij projesi değil. Aynı zamanda 2023 hedeflerinin manivelası olacaktır. Şimdi ana muhalefetin adayı, ona kalsa zaten böyle devasa dev bir havalimanını istemez. Hiçbir şeyi istemiyorlar ki… Kanal İstanbul; hayır. Tutturmuş bir şey! 'Üçüncü Köprüyü Erdoğan yaptıysa ben de dördü yaparım' diyor. Ya yapamazsın, senin havsalan bunu almaz. Bak biz denizin altından Marmaray’ı geçirdik, haberin var mı? Avrasya Tüneli’ni geçirdik haberin var mı? Ya basmaz bunların kafası basmaz. Yatırım denince akla AK Parti gelir" eleştirisinde bulundu. 
Muharrem İnce'ye nasihat
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye nasihatte bulunan Erdoğan, "Atatürk Havalimanı boşalınca da burayı İstanbul’a yakışır bir millet bahçesi haline getireceğiz. Sen buna da karşı çıkarsın ama milletim zaten sandıkta sana gereğini gösterecek. Sadece bu değil. Buranın bir özelliği var. Nedir? Kardeşlerim, Atatürk Havalimanı’nın büyüklüğü ne biliyor musunuz? 12 bin dönüm. Dünyadaki devasa örneğin Amerika’daki Central Park, İngiltere’de Hyde Park. Central Park, bunun dörtte biri üçte biri küçüklüğünde olacak. Biz Türke yakışanı yapacağız. Biz Türk milletine yakışanı yapacağız. Allah nasip eder 24 Haziran’da milletim bize bu görevi verdiği andan itibaren zaten 29 Ekim’de inşallah o dev havalimanımızın açılışını yapacağız. Onun da özelliğini söyleyeyim. Sayın İnce onu da öğren. İlk etapta yolcu sayısı ne olacak biliyor musun? 90 milyon kapasiteli bir havalimanı. 2023’te ne olacak biliyor musun? 150 milyon yolcu kapasitesi olacak. Ve bunun 200 milyona kadar çıkma potansiyeli var. Ey İnce sen bunlardan anlamazsın" diye konuştu. 
Kanal İstanbul stratejik bir projedir

Muharrem İnce'nin 'durduracağım' dediği Kanal İstanbul projesi hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Kanal İstanbul sadece bir kalkınma projesi değil. Aynı zamanda stratejik bir projedir. Şayet bu projeyi uygulamaya koyamazsak,İstanbul Boğazı'nın geleceğini tehlikeye atarız.Kanal İstanbul projesi ülkemizin ve İstanbul'un en büyük ikinci projesi olacaktır. 24 Haziran'da hem Cumhurbaşkanlığı ve hem Meclis'te başarıyla çıkmak zorundayız" dedi. "İstanbul kültürdür,sanattır,estetiktir" diyen Erdoğan,"Sizin oluşturacağınız o güzel iklim nesilden nesile miras birakılacak eserlerin mimarı olacaktır. İstanbul en nazlısından kadındır,kadın. Sizin burada kendisine güven aşıladığınız her hanımefendi, her alanda ülkemize katılmış bir değerdir. İstanbul en dinamiğinden yağız bir delikanlıdır. Sizin burada hareket geçireceğiniz her genç geleceğemizin inşasında bize katkı sağlayacak birer enerji kaynağıdır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.