Son başbakan hayır diyen Ardahan’daydı

Son başbakan hayır diyen Ardahan’daydı
En son İstanbul’da bir araya geldiğim ve makarna, kömür dağıtmaktansa başta amatör futbol liglerinde mücadele eden gençlere olmak istediğim, ülkedeki hakimler gibi hakemlere de maaş bağlanmasını istediğim ve bu yönde kendisine bir rapor sunduğum ama bir dönüş alamadığım son Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz gün Ardahan’daydı.

En son İstanbul’da bir araya geldiğim ve makarna, kömür dağıtmaktansa başta amatör futbol liglerinde mücadele eden gençlere olmak istediğim, ülkedeki hakimler gibi hakemlere de maaş bağlanmasını istediğim ve bu yönde kendisine bir rapor sunduğum ama bir dönüş alamadığım son Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz gün Ardahan’daydı.
Parlamenter sistemin sona ereceği ve başbakanlığı bitecek olan Erzincanlı hemşerim Binali Yıldırım son başbakan olarak helikopterle geldiği ve 24 Haziran seçimleri öncesi partisinin hazırladığı mitinge katılarak, yaklaşık 30 dakikalık bir konuşma yaptı ve gitti.
Son Başbakan’ın Ardahan’a gelmeden önce kentteki gazetecilerin kendisini takip için hazırlanan akreditasyon kartlarına rağmen Ardahanlı gazetecilerle bir araya getirilmediği gibi benim de Başbakanın Basın Müşavirliğinde çalıştığını öğrendiğim Burak denen şahıs tarafından veto edilmem bu ziyaretin en tatsız tarafı olurken, benimle ve gazeteci arkadaşlarımla görüştürülmeyen Başbakan’ın da Ardahan’dan bir hayli tatsız ayrıldığını görüyorduk.
Bu tatsızlığın birinci nedeni; son başbakanın ekibinde bulunanların beni kendisini takip edecek olan gazeteciler arasına almaktan çekinen ve veto eden ama akreditasyondan geçen gazeteci arkadaşları da kendisiyle görüştürmeyen bir demokrasi anlayışına hala devam etmeleriydi.
İkinci nedeni ise onca imkan ve vaatte karşın başta kent merkezinde oturan seçmen olmak üzere Ardahanlı vatandaşların 24 Haziran’da adeta kendilerine nasıl bir cevap vereceğinin göstergesi olan alana gelip, doldurmamalarıydı.
Üçüncü neden ise çoğu havuz medyası olan televizyonların her zamanki gibi kendisini yine unutup, aynı saatlerde Mersin’de olan Erdoğan’ı ekranlara taşımasıydı.
Bu durum karşısında yağmur altında indiği ve abartılı polis bariyerleri arasında yaklaşık 30-40 kişilik bir parti mensupları ile yağmur altında merhabalaşmak zorunda kalması ve ittifak yaptığı MHP’nin İl Başkanın da adının anonsu eklenince de yüzündeki tatsızlık iyiden iyiye hissedildi.
Öyle ki kendisinin başbakanlığına son veren 16 Nisan anayasa oylamasında geldiği Ardahan’ın hayır dediğini unutan ve ‘Siz Anayasaya evet demediniz mi?’ şeklinde bir saçma soru sorduğu yaklaşık bin, bilemediniz bin 200 kişiye 30 dakikalık konuşmasıyla hitap edip, aceleden Ardahan’da ayrılması bu tatsızlığın en açık göstergesiydi.
Çünkü başta devletin tüm imkanlarının yanı sıra başbakanın konuşma süresi boyunca Ardahan semalarında uçup, 5 lirayı geçen süper benzini yakan helikopterin yanı sıra Giresun başta olmak üzere Rize, Artvin, Samsun, Iğdır, Kars ve Erzurum’dan otobüsler ile Ardahan’a getirilen onca polisin ve kamu görevlilerine karşın kentin bir çok caddesinin daraltılıp, miting alanına sıkıştırtılanlara rağmen karşısında kendisini dinlemeye gelenlerin azlığı başbakanın moralini bir hayli bozdu.
Bu tatsızlığın diğer bir nedeni de; 4 belediyenin partilisi olduğu, bir milletvekilinin olduğu, 7 Haziran ve 1 Kasım’da 17 Bin oya yakın oy alan ve başbakanın gelişinden önce kömür, gıda kolisi dağıtan, dağıttıran Ardahan’daki AK Parti İl ve İlçe teşkilatlarının sahaya 2 bin kişi toplayamamaları oldu.
Evet, 24 Haziran öncesi son başbakan olarak geldiği Ardahan’ın parlamenter sistemden yana olduğunu ve 16 Nisan Anayasa Referandumunda HAYIR dediğini unutan son başbakan Yıldırım’ın 5 ilçesi bulunan Ardahan’ın Hanak ilçesinin adını anmayı unuturken, 16 yıldır bir türlü bitmeyen onca sözde yatırım gibi kentti saran yollarında içinde bulunduğu yatırımları tek tek sayarken göçü durdurmayan, işsizliği önlemeyen, iller arasında ki uçurumu kapatmayan yatırımları ceplerinde yapmışlar gibi ‘Bu yapılanlar Ardahanlılara helal olsun’ demesi de son başbakanın Ardahan’a gelişindeki diğer tatsız bir durumdu.
Kısacası son başbakan olarak geldiği, Gürcistan ve Ermenistan sınırındaki Bal Ligi'ndeki takımı gibi kendisi unutulan, tadıldığından tadından vazgeçilmeyen ve İstanbul Botanikpark’ta düzenlenecek olan ‘Bal Festivali’ ile balı İstanbullulara tattırılacak olan, terörün T’sinin olmadığı ama kent içindeki caddeleri gibi yollarının abartılı polis ve bariyerlerle miting alanı sarılan serhat Ardahan’dan tatsız ayrılan son Başbakan Binali Yıldırım’ın tatsız gidişi beni olduğu gibi parlamenter sistem kalsaydı kendisinin ve onun cumhurbaşkanın da olan Erdoğan’ı yeniden seçecekleri bilinenleri de bir hayli tatsızlaştırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.