Suyu bulandırmaya gerek yok

Suyu bulandırmaya gerek yok
Erken seçim kararı anlaşılan o ki CHP'yi hazırlıksız yakaladı! Aday arayışları devam ediyor, şu ana kadar imaların dışında bir isim bulunamadı. CHP içinde gruplaşmalar, kavgalar, çekişmeler had safhada.

Erken seçim kararı anlaşılan o ki CHP'yi hazırlıksız yakaladı! Aday arayışları devam ediyor, şu ana kadar imaların dışında bir isim bulunamadı. CHP içinde gruplaşmalar, kavgalar, çekişmeler had safhada. Hal böyle iken daha seçim başlamadan seçim güvenliği üzerinde tartışma yapmayı da ihmal etmiyorlar. Bir yandan seçimi yüzde 60 ile kazanacaklarını söylüyorlar öte yandan da yapılacak seçimleri gölgelemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu işi öyle bir hale getirdiler ki, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı açıklama yapmak zorunda kaldı. YSK Başkanı “Seçimler güvenli, mükerrer seçmen yok, sahte oy pusulası kullanıldı diye bir iddia yok. Bütün bunlar yokken, daha seçim başlamadan seçim güvenliği üzerinde tartışma yapmak doğru değil” dedi. Buna rağmen kirli propagandaya devam ediyorlar. Millet bu tavırları bir yerlere yazıyor bilginiz olsun.
CHP, 11 seçim kaybetmiş, kendi içinde kavgalı gruplar her an patlamaya hazır duruma gelmiş, cumhurbaşkanı adayı çıkaramıyor dışarıda arıyor,milletvekillerini kiralıyor, olmadı yuvaya geri dönecekler diyor, olmadık siyaset mühendislikler yapıyor, sonra da çıkıp seçimleri gölgede bırakmaya yönelik karalama kampanyaları yapıyor. 
Sağlıklı işleyen ve demokrasinin temeli olan seçim sistemini şüpheli hale getirmek demokrasiyi diline pelesenk etmişler için nasıl bir tezattır herhalde örneği bu olsa gerek.
CHP bunlarla uğraşacağına üzerine düşen sorumluluğu yerine getirse kamuoyunda daha çok karşılık bulacaktır. Seçim güvenliği için tedbir almak istiyorsa ilçe seçim kurullarına, her parti gibi hukukçu temsilcisini göndererek sorumluluğunu yerine getirebilir. Sandık kurullarında da her partinin temsilcisi var. CHP sandık temsilcisi görevlendirme hakkına sahip eğer temsilci bulmakta zorluk çekmiyorsa. Seçmen kütükleri partilerin elinde bulunuyor, her siyasi parti bu seçmen kütüklerini kontrol edebilir, CHP’de. 
Özetle içinizdeki huzursuzluğu sağa sola sararak gideremezsiniz. Sorumluluğunuzu yerine getirip seçmeninizin karşısına çıkmalısınız. Elbette Cumhurbaşkanı adayınız seçimden sonraya kalmamasına dikkat ederek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.