Adrian Benedyczak kimdir, kaç yaşında ve nereli? Hangi takımlada oynadı

Trendyol Süper Lig'in lideri Fenerbahçe, transfer çalışmalarına devam ediyor. Gündemdeki son isim Adrian Benedyczak oldu. Peki, Adrian Benedyczak kimdir, kaç yaşında ve nereli? Hangi takımlada oynadı? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Devre arası transfer döneminde bir hayli aktif rol almaya devam eden Fenerbahçe'de şu ana kadar Rade Krunic, Leonardo Bonucci ve Çağla Söyüncü'ye imza attırıldı. Kanarya, bir sonraki hamlesini ise ileri hat için yapmakta kararlı. Joshua King, Ryan Kent veya Michy Baatshuayi'nin ayrılması halinde düşünülen isimlerden biri Matheus Saldanha'ydı. Dİğeri ise Parma'da forma giyen Adrian Benedyczak oldu. Yıldız ismin Sebastian Szymanski'den sonra takıma katkı vereceği düşünülürken girişimler de başladı. Taraftar da kendisi hakkında çok sayıda araştırma yaparak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, Adrian Benedyczak kimdir, kaç yaşında ve nereli? Hangi takımlada oynadı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

adrian-benedyczak-1.webp
Adrian Benedyczak

Sebastian Szymanski'den Fenerbahçe'ye yeni yıldız

Dinamo Moskova'dan transfer edilen Sebastian Szymanski'nin içinden adeta canavar çıkması ve istatistikleri altüst etmesi, Fenerbahçe yönetimini Polonya pazarına karşı iştahlandırdı. Gözünü bu ülkeye çeviren teknik heyet ve yönetim, kariyerini şu an İtalya'da sürdüren Adrian Benedyczak'ı lisresine aldı. Kulübüyle de görüşmeler başladı ve imza aşamasına gelinmesi konusunda temaslar sürüyor. Eğer bir aksilik yaşanmazsa 9 Şubat'a kadar el sıkışılması bekleniyor. Polonyalı yıldızın da süreçte etkin şekilde yer alacağı ve vatandaşını ikna için uğraşacağı öğrenildi.

adrian-benedyczak.webp
Adrian Benedyczak

Adrian Benedyczak kimdir?

Fenerbahçe'nin transfer gündeminde ilk sıralarda yer alan Adrian Benedyczak'ın tam ismi Adrian Dawid Benedyczak'tır. 24 Kasım 2000 tarihinde Polonya'nın kuzeybatısındaki Batı Pomeranya Voyvodalığı'nda bulunan bir kaplıca kenti olan Kamień Pomorski'de doğdu. Şu an 23 yaşındadır. Futbola Gryf Kamień Pomorski'de başladı. Ardından ülkenin önemli takımlarından Pogoń Szczecin'e transfer oldu. A takıma geçtiktek sonra Chroby Glogow'da bir sezon kiralık oynadı. Pogon ile çıktığı 44 karşılaşmada 3 gol ve 2 asistlik performans sergiledi. Alt yapı kategorilerinde ise şov yaptı. 62 karşılaşmada 33 kez rakip fileleri sarstı ve 5 gol pası vermeyi başardı. 2021 yazında İtalya'nın yolunu tuttu. 2.4 milyon euroya Parma bonservisini aldı. Şu ana kadar yer aldığı 92 müsabakada 24 gol ve 4 asistlik istatistik yakaladı. Güncel piyasa değeri 6 milyon euro ve kulübüyle 2025 yılına kadar kontratı bulunuyor. 1.91 metre boyundaki Adrian Benedyczak, sol kanat ile beraber1 10 numara ve forvette de görev yapabiliyor.

Adrian Benedyczak'ın kariyeri

SezonTarihÖnceki KulüpSonraki KulüpPiyasa DeğeriTransfer Bedeli
21/221 Temmuz 2021Pogon SzczecinParma500 bin €2.4 milyon €
19/2031 Temmuz 2020Chroby GlogowPogon Szczecin300 bin €Kiralama sonu
19/202 Eylül 2019Pogon SzczecinChroby Glogow300 bin €Kiralık
17/182 Mart 2019Pogon U19Pogon Szczecin--
17/181 Temmuz 2018AP PogonPogon U19--

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.