CHP Grup Başkanvekili Murat Emir kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne?
Bugün yapılan oylama ile CHP’nin yeni Grup Başkanvekili seçilen Murat Emir’in yaşamı ve siyasi kariyeri merak konusu oluyor..

Cumhuriyet Halk Partisi bugün yapılan kapalı oturumla yeni Grup Başkanvekilini seçti. Burcu Köksal’ın Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilmesi nedeniyle boşalan koltuğa Murat Emir oturdu. Haberin duyurulmasının ardından birçok kişi CHP’nin yeni Grup Başkanvekilini araştırmaya başladı. İşte CHP Grup Başkanvekili Murat Emir hakkında merak edilenler…

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir kimdir, kaç yaşında, doğum tarihi, nereli?

CHP’li siyasetçi Murat Emir, 1969 yılında Malatya’nın Hekimhan ilçesinde dünyaya geldi. 55 yaşındaki Emir, lise eğitimini Ankara’da lisans eğitimini ise Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve 2009 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Almanya’da Lazer Fiziği alanında master yaptı. Doktorasını ise Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp tarihi ve etik alanında tamamladı. 2 çocuk babası olan Murat Emir iyi düzeydi İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Murat Emir siyasi kariyeri

Politikaya Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarında atılan Murat Emir, partisinden 25, 26 ve 27 ve 28. dönemlerde Ankara Milletvekili seçilerek TBMM’de görev yaptı. 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda CHP Parti Meclisi Üyeliğine seçildi. TBMM Anayasa Komisyonu ve Parlamentolar Arası Birlik Grubu Üyesi olarak faaliyet gösterdi. Murat Emir, 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Ankara Keçiören Belediye Başkan Adayı gösterildi. 18 Nisan 2024 tarihinde yapılan oylama sonucunda CHP Grup Başkanvekili oldu.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.