CHP’nin Üsküdar adayı Sinem Dedetaş kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, eşi kim, mesleği ne?

CHP’nin Üsküdar adayı Sinem Dedetaş kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, eşi kim, mesleği ne?
CHP'nin dün açıklanan yeni yerel seçim adayları arasında yer alan Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş’ın hayatı ve kariyeri merak konusu oluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yarışacak yeni başkan adaylarını dün düzenlenen PM toplantısının ardından açıkladı. İstanbul’da yarışacak 12 ilçe başkan adayı da açıklanırken, listede yer alan tek kadın aday olan Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş en çok dikkat çeken isim oldu. Adaylık haberinin duyulmasının ardından pek çok kişi Sinem Dedetaş’ın mesleğini, okuduğu okulları, nereli olduğunu ve eşinin kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki CHP’den Üsküdar Belediye Başkan adayı olan Sinem Dedetaş kimdir, nereli, doğum tarihi, eşi ve sosyal medya hesapları nedir? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

sinem-ana.jpg

Sinem Dedetaş kimdir, kaç yaşında, nereli?

Sinem Dedetaş 1981 tarihinde Eskişehir’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini bu kentte tamamlayan Dedetaş lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesinde tamamladı. Yüksek lisansını ise aynı fakültenin Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları ana bilim dalında yaptı.

Sinem Dedetaş kariyeri

Kariyerine bir denizcilik firmasında yapısal analiz ve yapısal tasarım mühendisi olarak görev alarak başlayan Sinem Dedetaş daha sonra onay mühendisi olarak çalışma hayatına devam etti. Matesis Denizcilik ve Mühendislik firmasında genel müdürlük görevinde bulunan Dedetaş, 2014 ile 2016 yılları arasında ise TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Sinem Dedetaş son olarak İstanbul Şehir Hatları Genel Müdürlüğü görevini yürütürken istifa ederek CHP’den Üsküdar Belediye Başkan adayı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum