Erik Botheim kimdir? Hangi takımlarda oynadı, kariyeri ve biyografisi

Erik Botheim kimdir? Hangi takımlarda oynadı, kariyeri ve biyografisi
 DAMGA Editörü
Devre arası transfer dönemine hazırlanan Trabzonspor'da gözler forvete çevrildi. Bordo mavililerin gündemine gelen son isim Erik Botheim oldu. Peki, Erik Botheim kimdir? Hangi takımlarda oynadı, kariyeri ve biyografisi haberimizde yer almaktadır.

Sezonun ikinci yarısında iddialı bir performans sergileyerek Avrupa kupalarına gitmeyi garantilemek isteyen Trabzonspor, transferde son derece ince eleyip sık dokuyor. Önceki gün Turkuvaz Medya'nın ödül töreninde ve sonrasında bir araya gelen Başkan Ertuğrul Doğan ve Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın toplantısının ardından harekat başlayacak. Tescil döneminin başlamasıyla da belirlenen oyuncular için temaslar hız kazanacak. Bu arada İtalya'dan flaş bir iddia ortaya atıldı. Fırtına'nın Erik Botheim'i kadrosuna katabileceği dile getirildi.

erik-botheim.jpg
Erik Botheim

Onuachu'nun durumu belli değil

Lige Maxi Gomez ile başlayan ve sonrasında Paul Ebere Onuachu'yu kiralayan Trabzonspor'da Nijeryalı futbolcunun ülkesiyle Afrika Kupsaı'na gitme ihtimali bulunuyor. Kadroda birçok yıldız bulunsa da sansasyonel performansı 2 metre 1 santimetre boyundaki forveti ön plana çıkarmaya yetti. Eğer turnuvaya giderse Umut'un da ayrılığı ile bu alanda elinde sadece Enis Destan alternatifi kalacak Abdullah Avcı, harekete geçti. Liste oluşturuldu.

erik-botheim-2.jpg
Erik Botheim

Transfer de etken

Afrika Kupası'nın yanı sıra gelecek sezon takımda olup olmayacağı merak konusu haline gelen 29 yaşındaki forvetten sonra 9 numara mevkisinin hangi isimlerden oluşacağına da karar verilmek isteniyor. Çünkü Nijeryalının hem İngiltere'den talipleri var hem de kulübü Southampton'ın bonservis bedeli beklentisi bordo mavilileri aşacak seviyede.

erik-botheim-3.jpg
Erik Botheim

Flaş iddia geldi!

Forvet arayışlarına başlayan Trabzonspor'da forvet konusunda flaş bir iddia ortaya atıldı. İtalyan basınında Salernitana haberleri yayınlayan bir haber portalı, Erik Botheim'in Karadeniz ekibine gönderilebileceğini öne sürdü. Bu sezon Inzaghi'nin gözüne giremeyen Norveçlinin takımdan ayrılma ihtimalinin çok yüksek olduğu yazıldı.

Menajerinin ilişkileri iyi

Erik Botheim bu sezon fazla süre alamazken menajeri Jim Solbakken'in Süper Lig takımları ile olan ilişkisi de oldukça iyi. Bu sebeple daha önce Sörloth ve Cornelius'u parlatan Trabzonspor'un ön plana çıkabileceği ifade ediliyor. Solbakken'in oyuncusunu önereceği belirtildi.

erik-botheim-4.jpg
Erik Botheim

Erik Botheim kimdir?

Trabzonspor'a gelmesi gündemde olan Erik Botheim, 10 Ocak 2002 tarihinde Norveç'in başkenti Oslo'da doğdu. 23 yaşında. Futbola Lyn'da başladı. Ardından ülkenin en önemli takımlarından Rosenborg'a transfer oldu. Burada a takıma yükseldi. Bir sezon Stabaek'te kiralık forma giydikten sonra Bodo Glimt'e imza attı. Performansıyla adını Avrupa kulüplerinin listesine yazdırırken yeni adresi 7.5 milyon euro karşılığında Krasnodar oldu. Ancak yazın kontratını feshederek Salernitana'ya bedelsiz imza attı. Rosenborg ile 2 Norveç ligi, 1 Norveç Kupası ve 1 Norveç Süper Kupası kazandı. Bodo ile de yine lig şampiyonluğu zaferi yaşadı. Sol ayağını kullanabilen 1.85 metre boyundaki santrafor, milli takımda henüz oynayamadı. Geçen sezon 1 gol ve 3 asistlik performans gösterirken bu sene ise skor katkısı yapamadı. Güncel piyasa değeri 2.8 milyon euro.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.