Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Nurcan Meral Özel kimdir?

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Nurcan Meral Özel kimdir?
Bugün açıklanan bir haberle Kandilli Rasathanesi Müdürlüğü’ne Prof. Dr. Nurcan Meral Özel’in getirildiği duyuruldu. Peki yeni Kandilli Müdürü Nurcan Meral Özel kimdir?

Depremlere dair paylaştığı verilerle birçok kişi tarafından takip edilen Kandilli Rasathanesi’ne yeni bir müdür atandı. Kandilli Rasathanesi Müdürlüğü’ne Prof. Dr. Nurcan Meral Özel getirildi. Haberin duyulmasının ardından birçok kişi yeni Kandilli Müdürü Nurcan Meral Özel’in kim olduğunu, kariyerini ve özel hayatını araştırmaya başladı. Nurcan Meral’in kim olduğu, kaç yaşında, olduğu, eğitim ve eşinin kim olduğunu merak konusu oldu. İşte Kandilli Rasathanesi yeni müdürü Prof. Dr. Nurcan Meral Özel hakkında tüm merak edilenler…

Prof. Dr. Nurcan Meral Özel kimdir, kaç yaşında, nereli?

Kandilli Rasathanesi’nin yeni müdürü olan Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, üniversite eğitimini Japonya’da aldı. Hokkaido Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlayan Özel, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde çalışmaya başladı. Yüksek öğrenimini Türkiye ve Japonya’da tamamlayan Özel, doktorasını ise 1995 yılında Hokkaido Üniversitesi’nde Sismoloji alanında yaptı.

Kandilli Müdürü Nurcan Meral Özel kariyeri

Boğaziçi Üniversitesi’nde 2006 ile 2014 yılları arasında Belbaşı Nükleer Test İzleme Merkezi Müdürü olarak faaliyet gösterdi. 2009-2014 Ekim tarihleri arasında ise Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (BU-KOERI) Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. 2013-2014 döneminde BU-KOERI’de Jeofizik Bölümü Başkanlığı yaptı. Japonya tarafından devlet nişanına layık görülen Nurcan Meral Özel, 2017 yılında “Uluslararası Platformda Teknolojiye Damgasını Vuran Altı Kadın Lider” arasında yer aldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.