Matheus Saldanha kimdir, kaç yaşında, nereli? Transfermarkt profili ve kariyeri

Matheus Saldanha kimdir, kaç yaşında, nereli? Transfermarkt profili ve kariyeri
 DAMGA Editörü
Devre arasında kadrosunu güçlendirebilmek için kolları sıvayan Beşiktaş, birçok ismi gözlem altına aldı. O futbolcular arasında Matheus Saldanha da bulunuyor. Peki, Matheus Saldanha kimdir, kaç yaşında, nereli? Transfermarkt profili ve kariyeri burada.

Kadro dışı bıraktığı Vincent Aboubakar, Valentin Rosier, Eric Bailly, Jean Onana ve Rachid Ghezzal ile yolları ayırmayı planlayan Beşiktaş'ta gözler ocak ayına çevrildi. Siyah beyazlılar ara transferde eğer şartlar oluşursa yeni teknik direktörünü belirlemek hem de kadrosuna önemli takviyeler yapmak amacında. Rıza Çalımbay ile devam kararının da çıkabileceği süreçte izleme ekibi birçok futbolcuyu listesine aldı ve takip etmeye başladı. O isimler arasında Matheus Saldanha da bulunuyor ve kendisi ilk sıralarda yer alıyor. Samet Aybaba da tribünde canlı izledi. Peki, Matheus Saldanha kimdir, kaç yaşında, nereli? Transfermarkt profili ve kariyeri haberimizde yer almaktadır.

Aboubakar gidiyor o geliyor!

Kulüpte kadro dışı kalan 5 futbolcudan biri olan Vincent Aboubakar'ın devre arasında Suudi Arabistan'a geri dönme ihtimali yeni bir forvetin alınmasını gündeme getirdi. Birçok yıldız ismin aksine daha makul futbolculara yönelmek ve bugüne kadar oluşan maddi hasarı düzeltmeyi hedefleyen yönetim, bu doğrultuda çalışmalarını yürütecek. Maliyeti düşük ancak potansiyeli yüksek futbolcular listeye alındı. Matheus Saldanha da en gözde hücumcu konumunda.

matheus-saldanha.jpg
matheus-saldanha.jpg

Matheus Saldanha kimdir?

Tam adı Matheus Bonifacio Saldanha Marinho olan Matheus Saldanha, 18 Ağustos 1999 tarihinde Brezilya'nın güneydoğusundaki Minas Gerais eyaletine bağlı Uberaba kentinde doğdu. 24 yaşındadır. 1.85 metre boyundaki forvet sol ayağını etkili olarak kullanmaktadır. Futbola Osasco FC'de başlamıştır. Ardından da Bahia'ya transfer olmuştur. Burada A takıma yükselmiştir. İlk yurt dışı deneyimi birçok Brezilyalı gibi Japonya ile olmuştur. Jef Utd. Chiba'ya kiralandıktan sonra 400 bin euroya bonservisi alındı. CD Rongcheng tarafından kiralandı. Avrupa kıtasına ise Neftçi Bakü ile merhaba dedi. Geçen sezon 20 maçta 5 gol atıp 1 de asist yaptı. Partizan kendisini sezon başında 1.30 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı. Çıktığı 24 karşılaşmada 15 gol atıp 5 de asist yaptı. 1964 dakika sahada kaldı ve takımı adına 131 dakikada bir skor tabelasına katkıda bulundu. Kulübüyle 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunmakla birlikte güncel piyasa değeri 1.5 milyon eurodur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.