MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne, eşi kim?

MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne, eşi kim?
Bugün yapılan açıklama ile MHP’nin yeni TBMM Grup Başkanvekili olan Filiz Kılıç’ın kim olduğu araştırılmaya başlandı.

MHP’de görev değişimleri devam ediyor. Partinin geçtiğimiz gün toplanan MYK’sında MHP’nin yeni A takımı belirlenirken bugünde de yeni Grup Başkanvekili açıklandı. Buna göre, MHP Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç MHP’nin yeni Grup Başkanvekili oldu. Haberin duyulmasının ardından Filiz Kılıç’ın kim olduğu, mesleği, aslen nereli olduğu ve eşinin ve çocuklarının kim olduğunun yanı sıra siyasi kariyeri de merak konusu oldu. İşte MHP Grup Başkanvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç hakkında bilinmesi gerekenler…

fil.png

Filiz Kılıç kimdir?

MHP Nevşehir Milletvekili olan Filiz Kılıç, 16 Nisan Salı günü yapılan açıklama ile Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül'ün yerine MHP Grup Başkanvekilliği görevine getirildi.

Filiz Kılıç kaç yaşında, nereli?

30 Haziran 1964 tarihinde Nevşehir’in Avanos ilçesinde dünyaya gelen Filiz Kılıç 60 yaşında. Edebiyat profesörü olan Kılıç, TBMM’de Nevşehir’i temsil eden ilk kadın milletvekili olma unvanına da sahip. Üniversiteden sınıf arkadaşı olan Mehmet Kılıç ile evli olan Filiz Kılıç iki çocuk annesi.

Prof. Dr. Filiz Kılıç eğitim hayatı

İlk, orta ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamlayan Filiz Kılıç, Hacettepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümünden 1986 tarihinde ikincilikle mezun oldu. Akademik kariyerine Gazi Üniversitesi’nde asistan olarak başlayan Kılıç, 2005 yılında profesör oldu. 2008-2017 yılları arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde kurucu rektörü olarak faaliyet gösterdi.

Siyasi yaşamı

Politikaya 2019 yılında MHP’den Nevşehir Belediye Başkan adayı olarak atılan Filiz Kılıç, 2021 yılın MHP MYK üyesi oldu. Kılıç aynı zamanda MHP’de Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu.

14 Mayıs 2023 Milletvekilliği seçimlerinde MHP’den Nevşehir’den 1. sıra milletvekili adayı olarak TBMM’ye girdi. 28. Dönemde Meclis’te görev yapan Kılıç, 16 Nisan 2024 tarihinde MHP Grup Başkanvekili oldu. Öte yandan Kılıç, TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanvekili görevini de yürütüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.