Yasin Kalafatoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

Yasin Kalafatoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?
Doç Dr. Yasin Kalafatoğlu’nun kim olduğu, kariyeri ve eğitimleri merak konusu oluyor.

Yasin Kalafatoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi okullarda öğrenim gördü, nerede çalışıyor?

Yasin Kalafatoğlu kimdir?

Yasin Kalafatoğlu 17 Ağustos 1978 Rize Güneysu’da doğdu.

2000 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Bölümü’nden mezun olan Yasin Kalafatoğlu, kariyerine ENKA’da başladı. 2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri CALIFORNIA UNIVERSITY FULERTON’da MBA yaparak eğitimini sürdürdü. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra, 2005 yılına kadar Grant Thornton’un Bağımsız Denetim şirketinde uzman personel olarak çalıştı.

San Francisco’da çelik endüstrisinde çalışırken, SHELL için 128,000 DWT’lik bir proje üzerinde süpervizör olarak görev aldı ve Güney Kore’deki SPP SHIP Building LLC tersanesinde 4 yıl geçirdi. 2008’de dünya denizcilik sektöründe yaşanan kriz nedeniyle birçok proje iptal edilince, çalıştığı şirketle sözleşme feshedildi.

2008’de THY’de FRANKFURT Genel Müdürü olarak göreve başlayan Yasin Kalafatoğlu, 2015 yılına kadar bu görevde bulundu. Daha sonra Grand Thornton şirketine geri dönerek direktörlük pozisyonunda finans analizi ve denetleme konularında çalıştı.

2020 yılında Avenue Dış Ticaret LLC Şirketi’nde görev almaya başlayan Yasin Kalafatoğlu, Rusya’dan alınan kağıt hammaddesini dünya genelinde satışa sunarak yıllık 350 milyon dolarlık bir ciroya ulaştı. Ayrıca, dış ticarette büyümek adına 5 adet Promax 50000 DWT gemi satın alarak önemli adımlar attı.

Avenue Dış Ticaret’teki yönetim kurulu üyeliği görevinin yanı sıra, 2021 yılında Dış Ekonomi Kurulu Norveç Komiseri ve Türk Devletleri Genel Sekreter Yardımcısı, Ticaret Komisyonu Başkanı olarak da görevine devam eden Yasin Kalafatoğlu, aynı zamanda sektörün öncü kargo firmasında YKBV olarak aktif rol almaktadır. Avenue Dış Ticaret’in Doğuş Grubu’ndan ayrılmasının ardından Türkiye’de online satış, Moskova’da 2 mağaza ve Amsterdam’da 1 mağaza ile CEO olarak liderlik yapmaktadır.

Siyaset bilimi alanında NORT WEST Üniversitesi’nde lisans, yüksek lisans ve bütünleşik siyaset bilimi doktorası ile doçentlik ünvanı alan Yasin Kalafatoğlu, haftanın belirli günlerinde Üsküdar Üniversitesi Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı Başkanlığında ders vermekte olup, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yasin Kalafatoğlu sosyal medya hesabı

Yasin Kalafatoğlu instagram hesabı: @yasin_kalafatoglu

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi - Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.