100 lira ile hisse senedi alınır mı?

100 lira ile hisse senedi alınır mı?
Yatırım yapmak isteyen binlerce kişinin ilk adresi borsa oluyor. Birçok hissenin bulunduğu borsalarda en az kaç TL ile işlem yapılacağı sorgulanıyor.

Altın, kripto, ev fiyatlarındaki yükselişin yanı sıra borsa da ciddi değer kazandı. Yatırımcısının yüzünü güldüren BIST 5.434 seviyelerinde seyrederken son zamanlarda binlerce yeni yatırımcı borsaya giriş yaptı. Bununla birlikte borsada küçük miktarlarla da hisse satın alınıp alınamayacağı merak edilmeye başlandı. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

100 TL İLE HİSSE ALINIR MI?

Hisse satın alırken herhangi bir alt limit bulunmuyor. 100 TL ile hisse alabilir ve satabilirsiniz.

HİSSE SENEDİ ALMAK NE DEMEK?

Hisse senedi bir şirketin ortaklık sermaye payını temsil eden evraktır. Bu evrağı borsa aracılığıyla satın alırsanız o şirkete yatırım yapmış olursunuz. Böylece şirketin temettüsüne sahip olursunuz.

HİSSE NASIL ALINIR?

Borsada yatırım hesabı açtıktan sonra hisse alım satımı online olarak da kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Borsalar güncel, anlık fiyatlar sunar. Satın almak istediğiniz hissenin alış ve satış bilgilerine anlık olarak ulaşabilirsiniz. Hisseyi istediğiniz fiyattan satabilmek için aynı fiyattan bir alıcı olması gerekir. Öte yandan emir oluşturarak da hisse satabilirsiniz.

Borsada hisse senetlerinin yanı sıra emtia, döviz, bono gibi varlıklar da bulunur ve alım satım işlemleri gerçekleştirilir.

HİSSE SENEDİ NASIL TAKİP EDİLİR?

Borsada zarar etmemek için satın aldığınız hisse senedini aktif olarak takip etmek önemlidir. Yatırımın takip edilmemesi, zararla sonuçlanmasına neden olabilir. Satın alınan hisse senedini takip edebilmek için o şirketin gelişmelerini de yakından takip edebilmek gerekir. Güvenli kaynaklar ile fiyat analizi yapılabilir. Aynı zamanda ekonomik alanda gelişmelerin nasıl yorumlanması gerektiği de öğrenilmelidir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.