500 TL ile hisse senedi alınır mı?

500 TL ile hisse senedi alınır mı?
Borsada alım-satım işlemleri yapmak isteyenler 500 TL ile hisse alınıp alınmayacağını merak ediyor. İşte detaylar...

Özellikle pandemi döneminden sonra altın, kripto, borsa piyasalarında yükseliş meydana geldi. Bu durum son zamanlarda birçok yeni yatırımcının piyasalara giriş yapmasına neden oldu. Dünya çapında da borsa başta olmak üzere piyasalar çalkantılı devam ederken yeni yatırımcılar daha küçük miktarlar ile hisse alınıp alınamayacağını sorguluyor. 

500 TL İLE HİSSE ALINIR MI?

Borsalarda genellikle hisse almak için belirli bir limit bulunmuyor. 500 TL ile birçok borsadan herhangi bir hisseyi alabilmek mümkün.

BORSADA NASIL HESAP AÇILIR?

Borsada işlem yapabilmek için öncelikle borsa hesabı açmak gerekiyor. Borsa hesabı online olarak ya da banka şubelerine başvuru yaparak da açılabilir. 

Borsada alım satım işlemleri yapabilmek için bankada vadesiz hesabınızın ya da aracı kurumda bakiyenizin olması gerekli. Bu işlem banka aracılığıyla gerçekleştirilebilir. İşlem yapmaya başlamak için vadesiz hesabınızın olduğu bankaya başvuru yaparak 'Yatırım Hesabı' açtırabilirsiniz. Bankada dosya evrak işlerin tamamlanmasının ardından yatırım hesabı aktif hale gelir ve hisse alım-satım işlemlerine başlayabilirsiniz. Yatırım hesabının onaylanması genellikle 2 ila 3 gün sürer. 

Yatırım hesabınıza istediğiniz zaman online olarak para gönderebilir veya çekebilirsiniz. 

BORSADA NASIL İŞLEM YAPILIR?

Borsada bir ürünü istenilen fiyattan satın alabilmek için, sizzin istediğiniz fiyattan bir başkasının satıyor olması gerekir. Borsada hisse fiyatlarını anlık olarak, yatırım hesabınızdan görüntüleyebilirsiniz. Hisseleri, arama kısmına hisse kodlarını yazarak bulabilir ve alış-satış fiyatlarını öğrenebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.