Hisse senedi almanın mantığı nedir?

Hisse senedi almanın mantığı nedir?
Birçok yeni yatırımcının borsaya giriş yapmasıyla detaylar yakından takip edilmeye başlandı. Peki hisse senedi almanın mantığı nedir?

Hisse senedinin alım ve satım işlemlerinin online, hızlı ve kolay olması, son zamanlarda piyasalarda meydana gelen yükseliş birçok kişinin borsaya giriş yapmasına neden oldu. Binlerce yatırımcının gelmesiyle borsada güvenilir şirketlerin hisselerine talep arttı. Peki hisse senedi almanın mantığı nedir? İşte merak edilenler...

HİSSE SENEDİ ALMANIN MANTIĞI NEDİR?

Hisse senedi, şirket tarafından ortaklık sermaye payını temsil eden bir belgedir. Borsa aracılığıyla bir şirketin hissesini satın alırken asıl amaç o hisse sayesinde kar etmektir. Yatırımcı, yatırım yaptığı şirketin temettüsüne sahip olur. 

HİSSE İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Borsa sayesinde günümüzde hisse alış satış işlemlerini gerçekleştirmek oldukça kolay. Borsa hesabı açtırdıktan ve hesaba bakiye yükledikten sonra sistemde bulunan şirketlerin hisseleri online olarak kolaylıkla alınıp satılabilir. Borsa, yatırımcılarına güncel fiyatlar üzerinden hisse sunar.

HİSSE SENEDİ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Bir hisse senedi almak, o şirketin büyüyeceğini düşünmektir. Bu nedenle güvenilir, sağlam kökenleri olan, spekülasyonlardan etkilenmeyen şirketlere yatırım yapılması gerekir. Hissesi satın alınacak şirkerin sürekliliğinin olması, geleceği olan bir alanda çalışma yapması gerekir. Aynı zamanda fiyat istikrarı, mali bilançosunun pozitif olması, yıllık üretimdeki istikrar, yatırımcı ilişkilerinin durumu oldukça önemlidir.

Hisse senedi satın alan bir yatırımcının, senedi düzenli olarak kontrol etmesi önerilir. Fiyat analizine dikkat edilmeli, spekülasyonlara ve manipülasyonlara kulak asmamak gerekir. Fiyat dalgalanmalarından etkilenmemek, psikolojiyi günlü tutmak ve bir strateji oluşturmak gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.