DiCaprio'lu Apple filmi sinemalarda!

Killers of  Flower Moon'un çıkış tarihi belli oldu. Apple TV için çekilen filmde  Robert DeNiro ve DiCaprio rol alıyor.

Filmin çekim yeri Oklahoma. Süresi ise 3 saat 20 dakika.

Apple Tv merakla beklenen “Killers of the Flower Moon” filmi sinemalarda vizyona girmeye hazırlanıyor.

Apple, beyaz perde için bir milyar dolar bütçe ayırdı ve filmi televizyondan önce sinemalarda gösterime sokma kararı aldı.

Neden Apple Tv’den önce beyaz perde de vizyona girmek istediklerini anlamadım . Sonuçta Apple Tv için çekilen bir film.

Fakat tabi ki Apple gibi teknoloji devi bir şirketin eminim ki bazı planları vardır. Filimin 20 Ekim tarihlerinde vizyona gireceğini de söylemiş olayım.

Filmin yönetmenliğini Martin Scorsese üstleniyor.

Başrollerini Leonardo DiCaprio ve Brendan Fraser'ın paylaştığı filmin konusu polisiye ve dram.

6 Ekim tarihinde bazı sinema salonlarında vizyona girecek olan filin tüm dünya için vizyon tarihi yukarıda da belirttiğim gibi 20 Ekim.

Filmin David Grann’ın Aynı adlı romanından uyarlandığı söyleniyor. Bakalım film birebir bir şekilde mi uyarlanmış yoksa belirli değişiklikler var mı ? Hepimiz 20 Ekim tarihinde bunu filmi izleyerek öğreneceğiz.

Ama bana kalırsa kitap uyarlaması bir filmin senaryosunda büyük ölçüde değişiklikler yapılmıştır. Sonuçta bu kural tüm kitap uyarlaması filmler için geçerli neden Apple tarafından çekilen bir film için geçerli olmasın.

Kitabı okumayanlar için kısaca  bahsetmem gerekirse, 1920'lerde giderek zenginleşen, yaşam alanı giderek küçülen yetiştiriciler. Kendilerine bırakılan toprakların altında petrol bulundu. Şimdi lüks arabalar kullanıyorlar, konaklar inşa ediyorlar ve çocuklarını Avrupa'da okumaları için gönderiyorlar. Sonra birisi Osage'leri teker teker öldürmeye başladı. Bu ölümcül ağın merkezinde Mollie Burkhart ve ailesi vardı. Mollie'nin ablasının öldürülmesiyle başlayan cinayetler zincirinde yakınları kurşunlanarak zehirlendi.

  O zamanlar, acemi FBI, birçok özel dedektifin çözmeye çalıştığı bu çıkmazın ne kadar ileri gittiğini keşfetmekle görevlendirilmişti. Efsanevi FBI direktörü J. Edgar Hoover'ın eski Teksas korucusu Tom White'ın yardımını aldığı soruşturma, hem Amerika'nın dünyadaki en tartışmalı devlet kurumunu güçlendirecek hem de soğukkanlı bir komployu ortaya çıkaracaktı. David Grann tarafından yıllarca süren soruşturma belgeleri, birinci elden tarihi belgeler, tanıklıklar ve  yeni kanıtlarla yazılan ve bir Martin Scorsese filmine uyarlanan Full Moon Killer, aynı siyah dedektif olan gerçek bir Vahşi Batı kabusu.

Bakalım kitapta işlendiği kadar filmde de güzel bir konu işleyişi olacak mı ? Herkesin merakla beklediği Killers of the Flower Moon beklentileri karşılayacak mı ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Beyza Pınar Arşivi