YÖK açıkladı : Üniversitelerin açılış tarihleri ​​belirlendi!

YÖK açıkladı : Üniversitelerin açılış tarihleri ​​belirlendi!
Üniversitelerin ne zaman açılacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Öncelikli YKS sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşme hakkı kazanan adaylar, elektronik kayıt ve kesin kayıt işlemlerini yürütmeye devam ediyor.

Üniversitelerin ne zaman başlayacağı ve eğitim-öğretimin ne zaman başlayacağı sorusu hala araştırma konusu olmaya devam ediyor.

YKS tercihleri ​​sonucunda tercihleri ​​arasında herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşme hakkı bulunan adaylar, elektronik kayıtlarını 28-30 Ağustos tarihleri ​​arasında, son kayıtlarını ise 28 Ağustos-1 Eylül tarihleri ​​arasında tamamlayacaklardır.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitim bu yıl 12 Eylül'de başlayacak. Peki YÖK eğitimi veren üniversiteler ne zaman kapılarını açacak?

ÜNİVERSİTELER 2023-2024 NE ZAMAN AÇILACAK?

Her üniversitede eğitim ve öğretime başlama tarihi farklı olabilir. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin açılış tarihini 2 Ekim olarak belirledi. YÖK yetkilileri, üniversite rektörünü arayarak, 2 Ekim'de açılacaklarını söyleyerek tarihin değiştirilmesini istedi.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI BAŞLADI

Üniversitelere kayıtlar 28 Ağustos-1 Eylül tarihleri ​​arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.