AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok 'mal varlığı' sorusunu böyle geçiştirdi: 'Mal bizim değil Allah’ın'

AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok 'mal varlığı' sorusunu böyle geçiştirdi: 'Mal bizim değil Allah’ın'
AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok mal varlığıyla ilgili soruya "Mal bizim değil Allah’ın, hepsi Allah’ın, biz emanetçisiyiz" şeklinde yanıt verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP ABB Başkan Adayı Mansur Yavaş mal varlığını açıklayan ilk isim olmuştu. Yavaş'ın rakiplerine "Mal varlığınızı açıklayın" çağrısı yapmasının ardından gözler diğer adaylara çevrilmişti. Sonrasında da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan (İBB) adayı Murat Kurum mal varlıklarını açıklamıştı.

Dün Habertürk'te Fevzi Çakır ve Nasuhi Güngör'ün sorularını yanıtlayan Cumhur İttifakı AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'a "Mal varlığınızı ne zaman açıklayacaksınız?" sorusu soruldu. Altınok söz konusu soruya "Mal bizim değil Allah’ın, hepsi Allah’ın, biz emanetçisiyiz" şeklinde yanıt verdi.

Yavaş açıklamasında şunları kaydetti:

“94 yılında aday olduğumda bir gazetenin manşeti ‘Ankara’nın en zengin belediye başkanı’ diye. Mal bizim değil Allah’ın, hepsi Allah’ın, biz emanetçisiyiz. Altınok’un mal varlığı, belediye başkanı olmadan önce. Belediye başkanı mal varlığını verirler. Mal varlığım belediye başkanlığımın öncesinde. Belediye başkanlığına baktığımızda kayıp var. Benim arabam belediyenin önünde durur, özel işim varsa kendi arabama biner giderim. 20 yıl görev yapıyorum, belediyenin kasasından 1 kuruş seyahat param, 1 kuruş harcırah yoktur. Hanımım, çoluğum çocuğum 20 yıl makam arabama binmemiştir. 20 yıldır 1 metre kare yeşil alan ne ticarete ne konuta çevrilmiştir.

Türkiye’de en çok parkı olan belediye Keçiören Belediyesidir, spor salonu olan Keçiören Belediyesi’dir. 5 yılda Ankara Büyükşehir’in bir tek spor salon yapmamıştır. 4,5 yıldır ABB buz patenini açamadı. Biz Ovacık’ta altı ayda buz pateni yaptık. Ankara’dan çocuklar Keçiören’e patene geliyor. Kaskını, patenini biz veriyoruz. Mal varlığımı açıklayacağım. Kendim istediğim zaman açıklayacağım. Altınok’un neyi varsa Türkiye sınırlarındadır. Başka bir kıblegahımız yoktur.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.