DHA Genel Müdürü iddiaları yalanladı, Rojda Altıntaş'a çağrı yaptı: 'Görevine devam etmesini bekliyorum'

DHA Genel Müdürü iddiaları yalanladı, Rojda Altıntaş'a çağrı yaptı: 'Görevine devam etmesini bekliyorum'
DHA Genel Müdürü Celal Korkut, DHA muhabiri Rojda Altıntaş'ın yayınladığı görüşme kayıtları üzerine açıklama yaparak kendisini görevine devam etmeye çağırdı.

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlunun 1 Mart'ta kullandığı arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak bir kişinin ölümüne dört kişinin de yaralanmasına neden olduğu kazada araçta bulunan ve adı dosyada geçmeyen 10. çocuğun Yıldırım Demirören'in oğlu olduğu iddia edilmişti.

Bu iddiaların gündeminde yer alan Demirören ailesi bu kez de DHA muhabiri Rojda Altıntaş’ın yayınladığı ses kayıtlarıyla gündemde yankı uyandırdı.

DHA muhabiri Rojda Altıntaş'a göre Revna Demirören'in şoförü İlker Demirören, peş peşe aramalarla baskı yaparak 'Eylem Tok' haberinin basit bir kaza gibi yayınlanmasını istedi.

Rojda Altıntaş ise iddiaları kabul etti ve görüntüleri ses kayıtları bizzat kendisinin paylaştığını söyleyerek yayın kuruluşunun patronajı ve sair çevreler tarafından çeşitli baskılara maruz kaldığını ifade etti.

DHA'dan açıklama

Demirören Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Celal Korkut, Rojda Altıntaş'ın kayda aldığı telefon görüşmeleri üzerine açıklama yaptı.

Rojda Altıntaş’ın açıklamaları nedeniyle büyük bir şaşkınlık yaşamakta olduğunu belirten Korkut, Altıntaş'ın halen bir DHA çalışanı olduğunu ve kendisiyle ilgili herhangi hiçbir işlem yapılmadığını söyledi.

Açıklamanın son kısmında Rojda Altıntaş'a seslenen Korkut, "Bir an önce iş başı yapıp kaldığı yerden görevine devam etmesini bekliyorum." dedi.

Korkut’un ‘ATV kazasıyla ilgili açıklama’ başlığıyla yaptığı açıklama şöyle:

“Kemerburgaz’da Oğuz Murat Aci’nin vefatıyla sonuçlanan ve hepimizi derinden üzen kazayla ilgili DHA muhabiri Rojda Altıntaş’ın iddiaları gündeme gelmiştir.

"Halen bir DHA çalışanı"

Öncelikle şunu belirteyim muhabirimiz Rojda Altıntaş’ın açıklamaları nedeniyle büyük bir şaşkınlık yaşamaktayım. Kendisi dünden beri telefonlara çıkmamaktadır. Altıntaş, halen bir DHA çalışanıdır ve kendisiyle ilgili herhangi hiçbir işlem yapılmamıştır, yapılmayacaktır.

DHA olarak Kemerburgaz’daki kazayı ilk andan itibaren takip ettik ve haber yaptık. Söz konusu olay CNN TÜRK, Kanal D, Hürriyet, Milliyet ve Posta’da da sürekli gündemde tutuldu. Kanal D, anne Eylem Tok’un kafedeki özel görüntülerine ulaşarak ilk yayınlayan medya kurumu oldu. CNN TÜRK ise defalarca baba Özer Aci’yi yayına aldı. Yıllarca benim de mensubu olduğum Hürriyet konuyu günlerce manşetten verdi. Hatta Kanal D’nin Taş Kağıt Makas dizisinin bir bölümünde söz konusu olay işlendi. Olayın bu denli kamuoyunda etki oluşturmasının en önemli sebeplerinden biri Demirören Medya’nın konunun üzerine kararlılıkla gitmesi ve fikri takip yapmasıdır.

'KALDIĞI YERDEN GÖREVİNE DEVAM ETMESİNİ BEKLİYORUM'

Meslektaşım Rojda Altıntaş’ın kayda aldığı telefon görüşmelerinde tam olarak ne yaşadığını ve eğer varsa baskıyı benimle açıkça paylaşmasını beklerdim. Kendisine üzüleceği veya baskı altında hissedeceği bir durum olmadığını, bilakis haberi tüm yönleriyle takip edip yayınlamaya devam edeceğimizi söylerdim. Bir meslek büyüğü olarak kendisine ulaşamadığım için buradan sesleniyorum. Bir an önce iş başı yapıp kaldığı yerden görevine devam etmesini bekliyorum.

Rojda Altıntaş’a ve kamuoyuna duyurulur.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.