İstanbul’da yarın okullar tatil mi 10 Mayıs Cuma? Öğretmenler grev yapacak mı?

İstanbul’da yarın okullar tatil mi 10 Mayıs Cuma? Öğretmenler grev yapacak mı?
Bir okul müdürünün öğrencisi tarafından katledilmesi nedeniyle iş bırakma kararı alan öğretmenler nedeniyle yarın okulların tatil olup olmayacağı merak konusu oluyor.

İstanbul Eyüpsultan’da okul müdürünün Iraklı bir öğrenci tarafından silahla vurularak öldürülmesinin yankıları sürerken yaşanan olaya öğretmenlerden büyük tepki yükseldi. Eğitimde şiddete karşı tepkilerini ortaya koyan öğretmenler yurt çapında görev bırakma kararı aldı. Alınan kararın ardından öğrenciler ve veliler, 10 Mayıs Cuma günü İstanbul’da okulların açık olup olmadığını merak etmeye başladı. Peki yarın (10 Mayıs 2024 Cuma günü) okullar tatil mi, öğretmenler görev yapacak mı?

Eyüpsultan’da bir özel okulun müdürü olan 74 yaşındaki İbrahim Otugan, Iraklı öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Bir eğitim kurumunda görev yapan öğretmenin silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesi Türkiye’de görev yapan öğretmenleri endişelendirmişti. Yaşanan vahim olaya dair tepkilerini ortaya koymak isteyen öğretmenlerin ders işlemeyerek greve gidecekleri iddia edilmişti.

gndfh3exmaajtpk.jpeg

Türk Eğitim-Sen yaptığı duyuru ile, öğretmenlerin 10 Mayıs Cuma günü iş bırakmaya davet etti. Haberi sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım ile duyuran Türk Eğitim-Sen, öğretmenlerin bir hafta süresince derslere siyah kurdela takarak katılacaklarını da ifade etti.

10 Mayıs Cuma günü okulların tatil olup olmayacağına ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, bazı öğretmenlerin iş bırakma kararına destek vermek amacıyla derslere girmeyeceğini velilere haber verdiği biliniyor.

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.