Mustafa Sarıgül'den cumhurbaşkanlığı adaylığı çıkışı: 'Dikkat edin, Özgür Özel geliyor'

Mustafa Sarıgül'den cumhurbaşkanlığı adaylığı çıkışı: 'Dikkat edin, Özgür Özel geliyor'
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, '2028 seçimleri için adayınız kim?' sorusuna "Özgür Özel genel başkanımıza dikkat edin! Geliyor!" şeklinde yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz ay iktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat'a konuşmuş ve cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı işaret etmişti.
Özgür Özel, konuya forvetten girerek Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olacağını söylemişti.

TV100’de ‘Şükru Dudu ile Berber Muhabbetleri’ programına katılan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 2028 seçimleri için adayını sorulması üzerine "Siyaset uzun vadeli bir şeydir. Yarın sabah ne olacağı belli olmaz. Ama şunu söyleyebilirim. Özgür Özel genel başkanımıza dikkat edin! Geliyor!" dedi.
Özgür Özel’e kurultayda destek vermediğini ama partiyi büyük bir başarıya ulaştırdığını dile getiren Sarıgül, kendi görevlerinin de bu desteğin önünü daha da açmak olduğunu söyledi. İmamoğlu'nu da başarılı bulduğunu ifade eden Sarıgül, "Benim de Ekrem başkanın siyasete girmesinde çok önemli katkılarım oldu" ifadelerini kullandı.

Sarıgül'ün açıklamalarından öne çıkanlar:

"Özgür Özel’e kurultayda destek vermedim ama Özel son seçimlerde partimizi büyük bir başarıya ulaştırdı ve partimizin genel başkanı olarak daha başarılı olması için elimizden gelen bütün desteği vereceğiz. Başkanımızın yönetimini Ecevit’ten sonra özellikle yüzde 38 oyla çok büyük bir destek verdiler. Bizim görevimiz de bu desteğin önünü daha da açmak.
İmamoğlu, başarılı, son derece iyi. Kendisini Beylikdüzü belediye başkanlığından beri tanırım. Partimize de önemli katkıları var. Benim de Ekrem başkanın siyasete girmesinde çok önemli katkılarım oldu."

"2028 İÇİN ÖZGÜR ÖZEL'E DİKKAT EDİN"

Mustafa Sarıgül Şükrü Dudu'nun 2028 seçimleri için adayını sorması üzerine "Siyaset uzun vadeli bir şeydir. Yarın sabah ne olacağı belli olmaz. Ama şunu söyleyebilirim. Bilgi, beceri, yetenekleriyle daha önce CHP'de Grup Başkanvekilliği yapmış siyasetin ta gençlik kollarını, ilçe başkanlığı, il başkanlığını çok iyi bilen Özgür Özel genel başkanımıza dikkat edin! Geliyor!" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.