Naci Görür'den Tokat depremi açıklaması

Naci Görür'den Tokat depremi açıklaması
Tokat'ta, Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama geldi.

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bir deprem daha meydana geldi. AFAD meydana gelen depremin 5,6 büyüklüğünde ve sarsıntının 5,99 kilometre derinlikte olduğunu bildirdi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından Tokat'ta meydana gelen deprem için açıklama yaptı.

Tüm ekipleri saha taramalarına başladığını belirten Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada depremin Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum'da hissedildiği ve 2 katlı bir ev ile 5 ahırın yıkıldığı belirtildi.

Açıklamada "Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18.11’de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki #eprem Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir. An itibarıyla; Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir" denildi.

NACİ GÖRÜR: DEPREM KALİTESİZ YAPI STOKLARINDA ZARAR VERMİŞ OLABİLİR

Tokatta, Sulusaray’da 5,6 deprem oldu. Dün gece burada aynı yerde 4,1 deprem de olmuştu. Dün olan deprem öncü depremdi. Bu deprem Tokat’ta KAF’tan ayrılan ve Anadolu Levhası içerisine SW yönlü uzanan kol üzerinde oluştu. Bu orta büyüklükteki deprem kalitesiz yapı stoklarında zarar vermiş olabilir. Geçmiş olsun

TOKAT DÜN GECE DE SALLANMIŞTI

Tokat'ta dün gece 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde iki depremin ardından bir deprem daha meydana gelmiş ve 3 ilçede okullar tatil edilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.