O ildeki 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz ulaşım hakkı 4'e düşürüldü

O ildeki 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz ulaşım hakkı 4'e düşürüldü
65 yaş ve üzeri vatandaşlara sunulan ulaşımda ücretsiz seyahat imkanına sınırlama getirildi.

65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanmalarına yönelik Kocaeli'nde önemli bir karara imza atıldı. Buna göre Ocak ayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda alınan karar çerçevesinde Kocaeli'nde yaşayan 65 yaş ve üzeri vatandaşların ücretsiz ulaşım hakkının 4'e düşürülmesi ile sınırlandırılacak ve 4'ten sonraki toplu taşıma kullanımlarında ücret alınacağı belirtildi.

Ücretsiz ulaşım hakkı 4'e düşürüldü

Buna göre Gazeteci Galip Ataman'ın köşe yazısında belirtilen 65 yaş ve üzeri toplu taşıma ile ilgili; “HAT-41 uygulamasının başlamasıyla özel halk otobüslerinde 65 yaş ve üzeri dahil ücretsiz, 60 yaş dahil indirimli seyahat eden yolcuların süresiz seyahat hakları GÜNLÜK DÖRT BİNİŞLE sınırlandırılacak.

Buna göre,

Bir: 65 yaş ve üzeri yaşlılar, engelli ve refakatçıları, gaziler ve malullerle eşleri, şehitlerin dul eşleri, yetimleri ve anne babaları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca verilen Basın Kartı sahipleri yerel basın habercileri, başarılı sporculardan aylık bağlananlarla devlet sporcuları, polis ve jandarma, posta dağıtıcıları, belediye zabıtası ÜCRETSİZ SEYAHAT EDER.


İki: Devlet okulları, Halk Eğitim Merkezleri ve KOMEK’te görevli öğretmen, Kuran Kursu Öğreticisi ve öğrenciler İNDİRİMLİ SEYAHAT EDER.

Üç: HAT 41 kapsamında “Ortak Havuza” dahil olan toplu taşıma araçlarına binen yolculardan ÜCRETSİZ ve İNDİRİMLİ seyahat edenler gün içinde 4’den fazla kart basarlarsa ücretini ödemek zorunda kalacaklar.

Dört: Özel halk otobüsleri sürücüleri ile 65 yaş ve üzeri yolcular arasındaki gereksiz tartışmalar sonlanacak. 65 yaş ve üzeri vatandaşları minibüs şoförleri tarafından horlanmayacak, dışlamayacak, durakta bırakılmayacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.