Selçuk Bayraktar’dan Hollandalı gazeteciye Kürtçe yanıt!

Selçuk Bayraktar’dan Hollandalı gazeteciye Kürtçe yanıt!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı İş insanı Selçuk Bayraktar’dan Hakkari ziyaretine şok bir yorum yapan Hollandalı gazeteciye iki dilde cevap geldi.

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar geçtiğimiz gün Hakkari Çukurca’yı ziyaret etmiş ve bölgede verdiği bir pozu kişisel sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Bayraktar’ın Çukurca’dan yaptığı paylaşımı Türkiye’den sınır dışı edilen Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink “Defol Kürdistan’dan” ifadeleri ile yorum yapmıştı. Bayraktar’dan Geerdink’e yanıt gecikmedi.

Kişisel X hesabından Hollandalı gazetecinin yaptığı paylaşımı alıntılayan Selçuk Bayraktar, mesaja hem Türkçe hem de Kürtçe yanıt verdi. Paylaşımında; “Burası Türkiye; Türklerle Kürtlerin yüzyıllardır kardeşçe yaşadığı yer.” ifadesini kullanan Bayraktar aynı sözleri Kürtçe olarak da kaleme aldı. Bayraktar mesajının sonuna Türk bayrağı eklemeyi de ihmal etmedi.

Bayraktar, Çukurca’ya yaptığı ziyarette; “Zap Suyu üzerinde Ters lale mevsimi.. Hakkari / Çukurca ifadeleri ile bir fotoğraf paylaşmıştı.

s-019d942036d0410930bc4c5df61115e0434c91d6.webp

Frederike Geerdink kimdir?

Hollandalı bir gazeteci olan Frederike Geerdink, 2006 yılında Türkiye’ye yerleşmiş ve çalışmalarını Diyarbakır’da sürdürmeye başlamıştı. Hakkında “terör örgütü propagandası” suçlaması ile dava açılan Geerdink iki kere tutuklanmış 2015 yılında ise Türkiye’den sınır dışı edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.