1 Mayıs tedbirleri: İstanbul’da hayat duracak! Otoparklar boşaltılıyor, yollara araç park etmek yasak!

1 Mayıs tedbirleri: İstanbul’da hayat duracak! Otoparklar boşaltılıyor, yollara araç park etmek yasak!
İstanbul Valiliği’nin İstanbul’da 1 Mayıs İşçi Bayramı için aldığı önlemler açıklandı. Valiliğin aldığı kararlar arasında otoparkların boşaltılması da yer alıyor.

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün kutlanacağı alanlarda ve özellikle Taksim Meydanı çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemlerini açıkladı. Toplu taşıma kısıtlamalarının yanı sıra birçok yol trafiğe kapatılacakken otoparklar için de bir kısıtlama getirildi.

İstanbul Valiliği’nin yaptığı tedbir ve kısıtlama kararlarına dair açıklamada, İSPARK ile ilgili bir bölüme de yer verildi. Valiliğin aldığı karara göre, İstanbul’un bazı ilçelerinde yer alan otoparklar boşaltılacak ve yeni araç girişine de izin verilmeyecek.

Kısıtlamadan; Taksim, Şişhane, Kabataş, Mecidiyeköy, Şişli, Saraçhane, Beşiktaş Meydan, Dolmabahçe bölgelerinde yer alan otoparklar etkilenecek.

Cadde ve sokaklara park yasağı!

Öte yandan valiliğin açıklamasında yer alan bir diğer madde ise aynı bölgeler üzerinde bulunan tüm cadde ve sokaklara da bir gece öncesinden araç park edilmemesini içeriyor.

İşte İstanbul Valiliği’nin söz konusu paylaşımında yer alan o ifadeler:

“İSPARK A.Ş.

- Taksim, Şişhane, Kabataş, Mecidiyeköy, Şişli, Saraçhane, Beşiktaş Meydan, Dolmabahçe civarındaki otoparklarının boşaltılması ve araç parklarına müsaade edilmemesi,

Ayrıca; Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Fatih İlçelerinde Taksim Meydanına çıkan güzergahlar ve yakın çevresinde bulunan tüm cadde ve sokak üzerine araç parkına bir gece öncesinden müsaade edilmemesi”


İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.