Bakırköy'de bir yılan hikayesi!

Bakırköy'de bir yılan hikayesi!
​​​​​​​Yılan hikayesine dönen Ataköy 1. Kısım 14 Parsel’e bir kez daha bilir kişi heyeti geldi.

Heyetin incelemesinin ardından açıklama yapan Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ayfer Kaynar, “Rant iştahı bir kez daha yeşil alanın imara açılmasına sebep olmuştur. Eğer bir mağduriyet var ise, devlet bunu telafi etmeye muktedirdir” açıklamasını yaptı

Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin çağrısı ile Ataköy 1. Kısım da 564 ada, 14 parsel olarak bilinen alanın orijinalinde yeşil ve kreş alanı olduğunu belirterek inşaat yapılmasına karşı çıkan vatandaşlar, mahkemenin gönderdiği bilirkişi heyetini kalabalık bir grupla karşıladı. Söz konusu alana inşaat yapmak isteyen Albatros Turizm ve Otelcilik Şirketi avukatları ve şirketle ilgisinin ne olduğu bilinmeyen ancak kendisinin mülk sahibi olduğunu söyleyen kişilerle, vatandaşlar arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Vatandaşlara da sinkaflı cümleler kurduğu gözlenen ve her eylemde provokatif tavırları nedeniyle ortamı geren kişinin, alanın mülk sahibi olduğunu iddia etmesi dikkat çekti.

1-basin-aciklamasi.jpeg

Hakkımız gasp edildi

Bilirkişi heyetinin görevini tamamlamasının ardından açıklama yapan Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ayfer Kaynar, yıllardır konuyla ilgili hukuk mücadelesi verdiklerini ve haklı olduklarının idari dava dairelerince tescillendiğini söyledi. Kaynar, “Rant iştahı bir kez daha yeşil alanın imara açılmasına sebep olmuştur” diyerek, “Mülkiyet sahibi olduğunu iddia edenlerin mülkiyetlerine bir sözümüz yok ama bizim hükümetten, idareden ve mahkemeden talebimiz şudur ki, buranın Ataköy’ün 1960 yılında yapılan mevcut planı halinde korunmasıdır. Eğer bir mağduriyet var ise, devlet bunu telafi etmeye muktedirdir. Bu arkadaşlara da gidip kendi haklarını aramalarını tavsiye ediyoruz. Bu satış haksız, uygun olmayan ve buradaki insanların hakkını gasp eden bir satıştır. Bu davanın her zaman arkasında olacağız ve takip edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Ovalıoğlu ile görüştüm

“Betonlaşma sevdası Ataköy’de boğazımıza kadar geldi” diyen Kaynar, “Yoğunlaşma en karşı çıktığımız şey. Ataköy’e trafikten giremiyoruz. Kentsel dönüşüm sırasında da binalarımızın mevcut durumuyla korunmasını ve gerekirse güçlendirilmesi konusundaki görüşlerimizi bildiriyoruz” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu ile degörüştüklerini söyleyen Ayfer Kaynar, yeni seçilen başkanın yoğun programından dolayı katılamadığını, gerekli tüm hukuki bilgileri Başkan Yardımcısı Avukat Uğur Dündar’a verdiklerini söyleyerek, Meclis Başkan Vekili Çiğdem Kırıkoğlu’na da kendilerine destek vermek için alana gelmesinden ötürü teşekkür etti. Gün geçtikçe güçlenerek alanı kazanacaklarına inançlarının tam olduğunu söyleyen Kaynar, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Her kesimden katılım

Bilirkişi heyetini karşılamaya, Ataköy Doğa ve Yaşam Derneği, Bakırköy Kent Savunması, Tüketiciyi Koruma Derneği, Karadeniz Birleşimi üyelerinin yanı sıra Ataköy 1. Kısım Mahallesi Muhtarı Muammer Aksu, Ataköy 2. 5. 6. Kısım Muhtarı Hülya Çelik ve geçmiş dönem Ataköy 3-4-11. Mahalle Muhtarı Fehamet Berk, Zafer Partisi İlçe Başkanı Redide Oktay, Hava Kuvvetleri Politikalarından Sorumlu Başdanışman. Sedat Timur, Bağımsız Türkiye Partisi Bakırköy Belediye Başkan Adayı Nazlı Vesek’de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.