Dövme festivaline coşku dolu kapanış!

Dövme festivaline coşku dolu kapanış!
Dövme tutkunlarını buluşturan “İstanbul Tattoo Convention” 26-28 Nisan tarihleri arasında Taksim Grand Pera'da düzenlendi.

Dünyanın ve Türkiye’ nin en deneyimli dövme sanatçıları, ilk ve tek dövme festivali “İSTANBUL TATTOO CONVENTION” da dövme tutkunları ile buluştu. Festivalin ilk gününde Güneydoğu dan festival için özel getirtilen Dövmeci Kadınlar çok ilgi gördü. “GÜNEYDOĞU’NUN HALA DÖVME YAPMA GELENEĞİNİ SÜRDÜREN KADINLAR” ın geleneksel yöntemler yaptıkları dövmeleri ve hazırlık aşamasını anlattıkları, Onur Şapşo nun yapımcılığını üstlendiği ” Aşkın Tendeki Yansıması 'İZ' belgesel gösterimi oldu. Bunun yanında Tattoom Art Gallery sponsorluğunda düzenlenen ünlü Antropolog Ahmet Yavuklu’ ile Dövmeci kadınların Daq söyleşisi oldu. Dövmeci Teyzeler festival boyunca kendi yöntemleri ile dövme yaptılar.

Dövme sektörünün lideri Golden Arrow, 26 Nisan ve 28 Nisan tarihleri arasında Taksim Grand Pera’da düzenlenen “İstanbul Tattoo Convention” da dünyanın önemli sanatçılarını, dövme sanatı tutkunlarını her sene olduğu gibi bir araya getirdi. Dövmenin bir sanat olduğunu, tene yapılan resmin insanın kendisine hayat boyunca iz olarak çok anlam kattığını anlatmaya çalıştılar. 3 gün boyunca festivalde yapılan dövmelerle yapılacağı Dövme yarışmasında Festivalin kral ve kraliçesi seçildi.

Festival kapsamında Grand Pera eşsiz tarihi dokusuyla Ünlü Ressam Deniz PELİSTER’in dövme konulu resim ve sanat sergisi de ilgi gördü. Dövme Tutkunları, festivali gezerek, sıra dışı dans gösterileri, dj partileri , döve sanatını yakından izleyerek eğlenceli bir hafta sonu geçirdiler.

Kaynak:Haber Merkezi - Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.