Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Bir uyarı da AKOM’dan!

Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Bir uyarı da AKOM’dan!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM) kentte hafta sonu kuvvetli yağış ve fırtınalı havanın beklendiğini duyurdu.

İstanbul için uzmanlardan üst üste uyarı gelmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün fırtına uyarısının ardından İstanbul Valiliği kent sakinlerini uyarmıştı. Bu kez de AKOM’dan megaketen hafta sonu uyarısı geldi…

İBB’ye bağlı AKOM’dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da bu hafta sonu kuvvetli yağışla birlikte fırtınalı hava etkisini gösterecek. Kentte 10 Mayıs Cuma günü saat 18.00’den sonra görülmesi beklenen kuvvetli yağmur ve şiddetli rüzgar geçişlerinin 12 Mayıs Pazar gününden sonra şiddetini yitirmesi bekleniyor.

Rüzgarın aralıklarla fırtına şeklinde (40-70km/s) eseceği tahmin edilirken, sağanak yağmur geçişlerinin de etkisiyle hava sıcaklıklarının 14 ile 18 derece arasında seyretmesi bekleniyor.

İstanbul’da yeni haftada hava nasıl olacak?

Öte yandan İstanbul'da hava sıcaklıklarının 14 Mayıs'a kadar mevsim normalleri civarı ila 2-4 derece altında, 15-25 Mayıs tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.