Hasan Akgün: Artık güzel şeyler oluyor!

Hasan Akgün: Artık güzel  şeyler oluyor!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bugüne kadar imar planları olamayan mahalleler için çalışmalara hız verdiklerini belirterek, “Şimdi Tepecik’in sadece merkez değil tamamının imar planı çalışmasını bitiriyoruz. Güzel şeyler oluyor” dedi.

BARIŞ KIŞ- Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin mayıs ayı oturumları aynı gün içinde yapılan iki oturumla tamamladı. Sabah yapılan ilk oturumun başkanlığını Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yaparken öğlenden sonraki ikinci oturuma Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin başkanlık etti.

Büyükçekmece’nin imar planı bekleyen mahallerine ilişkin çalışmalara hız kazandırıldığını belirten Hasan Akgün, “Tepecik’te imar planı olmayan alanın 10’da 1’lik planı Büyükşehir Meclisi’nden geçmişti. O gün dediğimin aynısını söylüyorum. Büyükşehir’deki imar komisyonu o geçen kısmı da imza edip, askıya çıkmasını sağlamadığı için yok sayıldı. Şimdi Tepecik’in tamamının imar planı çalışmasını bitiriyoruz. Sadece merkez değil. Çatalca yolundan Türkoba sınırından bildiğiniz imar planı bekleyen büyük bir alan. Güzel şeyler oluyor. Türkoba'da itirazlı olan yer var. Birkaç bölümünde geçmişten gelen mahkeme kararlarıyla, İSKİ’nin kararlarıyla, bizlerin kararlarıyla bir karışıklık var, onu ayıklıyoruz. Bazı çalışmaları burada yapıyoruz. Bazı çalışmaları Büyükşehir’de yapıyoruz” diye konuştu.

Korkunç bir sıkıntı

Kumburgaz, Kamiloba, Celaliye sahillerine yönelik çalışmaların da hız kazandığını kaydeden Akgün, “D100 ile deniz arasındaki o uzun 12 kilometrelik alanda korkunç bir sıkıntımız var. Yaz ayı başladı. Deprem olduğu takdirde binlerce insanımızı kaybedeceğiz. Ekrem Başkan oraya çok ilgi gösteriyor tekrar İstanbul’un uzun plajı olsun istiyor. Biraz daha teknik, teknolojik, şehir estetiğine uygun geliştirmeye çalışıyoruz. Görüşler ortaya konuluyor, biraz zaman alacak. Mutlaka 5-6 ayda bitirip yolumuza koyulmamız lazım. Elinle itsen yıkılacak bazı bloklar. Nasıl ayakta duruyorlar şaşmamak mümkün değil. Celaliye Plajı’nın sağı solu 9 kat. Deprem olursa on binlerce insanımızı kaybedeceğiz” açıklamasını yaptı.


İlgili Haberler

Kaynak:BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.