İstanbul barajlarında son durum ne? 7 Mayıs Salı İstanbul baraj doluluk oranları

İstanbul barajlarında son durum ne? 7 Mayıs Salı İstanbul baraj doluluk oranları
İstanbul’da yağışlı ve soğuk havanın yerini ılık ve güneşli havalara bıraktığı günlerde barajlardaki son durum da merak konusu oluyor.

Megakent İstanbul’da baharın etkilerini göstermeye başladığı günlerde barajlardaki doluluk oranları ne durumda? Yağışlı günler geçiren İstanbul’u vuran yağmurlar, barajları doldurdu mu? İstanbul baraj doluluk oranları 7 Mayıs Salı günü yüzde kaç oldu? İşte en güncel rakamlar…

İSKİ’nin günlük olarak açıkladığı verilere göre, 7 Mayıs 2024 Salı günü İstanbul’da bulunan barajların toplam doluluk oranları yüzde 83,41 oldu.

Düşüş var!

Dünkü verilerle karşılaştırıldığında bugün İstanbul barajlarındaki doluluk oranını yüzde 0,02 oranında bir düşüş gösterdiği görüldü. 6 Mayıs Pazartesi günü barajların doluluk oranı yüzde 83,43’tü.

Yıllık bazda dev artış!

Öte yandan İSKİ’nin yıllık verilerine göre ise geçtiğimiz yılın aynı günü İstanbul barajlarının doluluğu yalnızca yüzde 49,4 düzeyindeydi.

En dolu baraj hangisi?

İstanbul’a su sağlayan toplam 10 baraj içinde 7 Mayıs Salı günü en yüksek doluluğa sahip olanı yüzde 92,97’lik oranla Ömerli Barajı oldu. Onu yüzde 92,25 ile Terkos Barajı izledi.

En düşük doluluğa sahip baraj hangisi?

İstanbul’da en düşük su seviyesine sahip baraj ise yüzde 62,13 ile Alibey Barajı oldu. Onu yüzde 62,53 ile Sazlıdere Barajı takip etti.
a

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.