İstanbul’da havalar ne zaman ısınacak? Yağışlar geri gelecek mi?

İstanbul’da havalar ne zaman ısınacak? Yağışlar geri gelecek mi?
Soğuk ve yağışlı bir bahar mevsiminin yaşandığı İstanbul'da havaların yaz sıcaklarına kavuşacağı tarih belli oldu.

Bahar mevsiminin yaşandığı günlerde İstanbul’da soğuk ve yağmurlu havaların hüküm sürmesi üzerine kent sakinleri havaların ne zaman ısınacağını merak etmeye başladı. Ünlü meteoroloji danışmanı Orhan Şen, megakente yazın ne zaman geleceğini açıkladı.

Bu hafta İstanbul’da hava nasıl olacak?

Prof. Dr. Orhan Şen, kişisel X hesabından İstanbul’da yeni haftada yaşanacak hava durumunu paylaştı. Haftanın ilk günü olan 6 Mayıs Pazartesi günü yurdun batı bölgelerinde havanın açık olacağını belirten Şen, sıcaklıkların Salı gününden itibaren yükselişe geçeceğini de sözlerine ekledi. Şen, 8 Mayıs Çarşamba günü İstanbul’da havanın 23 dereceye kadar yükseleceğini belirtti.

Yağmur geri geliyor!

Havalarının ısınmasının hemen ardından yeniden düşüşe geçeceğini de ifade eden Orhan Şen, Marmara ve Ege bölgelerinde cuma günü yağmur görülebileceğini vurguladı.

İşte ısınmanın başlayacağı tarih

Orhan Şen, Türkiye’ye havaların yaz mevsime tamamen giriş yapacağı tarihi ise 15 Mayıs ve sonrası olarak açıkladı.

İşte Prof. Dr. Orhan Şen’in konuya dair paylaşımları:

“Bugün Pazartesi batı bölgeler açık doğu anadolu yağmurlu. Sıcaklık Güneybatıda 2-4 derece artacak, Güneydoğuda 3-5 derece azalacak
Osmaniye, Malatya, Elazığ, Erzurum, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari çevresinde yağışlar kuvvetli.

Salı gününden itibaren sıcaklıklar Batıda artmaya başlıyor İstanbulda Çarşamba 23 C. Marmaraya ve Egeye cuma günü yağmur geliyor. Hafta sonu ülkede yağışla birlikte sıcaklık tekrar 3-4 derece düşerek tekrar ortalamanın altına inecek.

Isınma 15 Mayıs dan sonra gelecek.

Önümüzdeki hafta yağış azalıyor. Sıcaklık hafta ortası artarak ort değerlere geliyor. Hafta sonu batıya yağış geliyor yağışla birlikte Marmara ve Kuzey bölgelerde sıcaklık azalıyor.
Hava sıcaklığında hissedilir artış Mayısın 15 inden sonra görünüyor ve yaz değerlerini aşabilir.”

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.