İstiklal Caddesi’ne bataryalı nostaljik tramvay!

İstiklal Caddesi’ne bataryalı nostaljik tramvay!
İstanbul’un ünlü turistik mekanı İstiklal Caddesi’nde yer alan nostaljik tramvay bundan sonra elektrik enerjisiyle hareket edecek..

Beyoğlu ilçesinde yer alan İstiklal Caddesi’nin meşhur tramvay elektrikli oluyor. İBB’nin açıklamasına göre, bataryalı tramvaylar test sürüşlerine kısa süre içerisinde başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın duyurusuna göre, İstiklal Caddesi’nde Taksim ile Tünel arasında hareket eden nostaljik tramvayın elektrik enerjisiyle çalışmasına yönelik uygulamalar başlatıldı.

Çalışmalar sonlandığında, İETT’nin 1914’ten bu yana gerçekleştirdiği T2 no’lu Taksim-Tünel Nostaljik Tramvayı elektrik enerjisiyle bataryalı olarak hizmet vermeye başlayacak.

Havai elektrik kabloları ile hareket eden şimdiki tramvayların yerini benzer tasarımlı elektrikli dört adet nostaljik tramvay alacak.

Yeni tramvayların 60 kişi kapasiteli olarak tasarlanacağı bildirilirken, tek şarjla 150 km yol kat edebileceği öğrenildi.

Nostaljik tramvaylar için yeni geliştirilecek sistemde, caddede büyük tehlike yaratan tramvayın dış demirlerine tutunarak seyahat etme sorunu da ortadan kaldırılacak.

Test sürüşlerine kısa sürede başlanması beklenen yeni elektrikli nostaljik tramvay için çalışmaların tamamlanmasının ardından mevcut tramvay hattı iptal edilerek yeni araç yolu caddedeki yerini alacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.