Kader Mahkumları Derneği Başkanı Yüksel, müftülüğe sitem etti: "Sizi Allah'a şikayet ediyorum"

Kader Mahkumları Derneği Başkanı Yüksel, müftülüğe sitem etti: "Sizi Allah'a şikayet ediyorum"
Kader Mahkumları Derneği Başkanı Necdet Yüksel, basına yaptığı açıklamasında cezaevindeki mahkumların ihtiyaçlarını kolileyebilmek için yeterli yerleri bulunmadığını ve yer tahsisi için Beylikdüzü İlçe Müftülüğü'ne başvurduklarını ifade etti.

Kader Mahkumlaru Derneği, 2020 yılında başlattıkları "Cezaevlerinde Kütüphane Projesi" kapsamında her gün mahkumlardan gelen 150-200 bin adet mektuptaki istek ve ihtiyaçları karşıladıklarını ifade ederek, yardım kolileri için yeterli alanları bulunmadığı için Beylikdüzü İlçe Müftülüğü tarafından yer tahsis edilmesini istedi.

Kader Mahkumları Derneği Başkanı Necdet Yüksel, geçtiğimiz yıl müftülük tarafından Fatih Sultan Mehmet Camii avlusunda derneğe alan tahsis edildiği fakat bu yıl Kader Mahkumu Derneği'ne yer verilmediğine dikkat çekerek sitem etti.

Ramazan ayında yer tahsisi için Beylikdüzü İlçe Müftülüğü'nün Kader Mahkumu Derneği'nin yapmış olduğu isteği reddettiğini belirten Necdet Yüksel, "Bize küçük bir alanı bile çok gördüler" dedi.

"Beylikdüzü Müftüsü'nü Allaha şikayet ediyorum"

Kader Mahkumları Derneği Başkanı Necdet Yüksel basına yapmış olduğu açıklamasında ise derneğe gelen her bir mektuptaki isteklerin, yardımseverler aracılığıyla karşılandığını ve kolilenerek 81 ile gönderildiğini ifade etti.

Yüksel, yaptığı açıklamasının devamında; "İstanbul Beylikdüzü Kader Mahkumları Derneği, 20 yıldan beridir bu adrestedir. Buraya her gün yüzlerce, yurdun dört bir köşesindeki cezaevlerinden mektuplar geliyor. Bu mektuplara binaende bizde kolileyerek sahiplerine gönderiyoruz. Hedefimiz 5 milyona çıkarmaktı ama 3 bin koli sınırında kaldık. 2 bin kolimizi yapamamamızın yegane nedeni Beylikdüzü İlçe Müftülüğü'dür. Çünkü bu zamana kadar Fatih Sultan Mehmed Camii avlusunda bize yer veriliyordu. Hatta geçen yıl 4 bin 800 koli, Beylikdüzü'nden Türkiye'ye ulaştırıldı. Bu sene yer vermedikleri için 3 bin kolide kaldık. Gönderemediğimiz 2 bin kolinin müsebbibi Beylikdüzü Müftüsüdür. Bu vesileyle Beylikdüzü Müftüsü'nü "Allaha şikayet ediyorum" dedi.

5c847c3c-da54-453c-adf9-0d90b1fe0b5f.webp

KMD'ye neden yer tahsisi yapılmadı?

Dernek Başkanı Necdet Yüksel'in iddiasına göre; Yer tahsisi için yapılan başvurunun gençlik şöleni yapılacağının söylenmesi üzerine izin verilmediği belirtildi. Yüksel "Ramazan ayı bitti hala da yapılan bir şey yok. Biz orada koskoca bir alanda küçücük yer bile mi bulamadılar! Yazıklar olsun bile demek istemiyorum size!" dedi. Konuyla ilgili Beylikdüzü Kaymakamlığı'na şikayette bulunarak dilekçe verildiğinin de altını çizdi.

"Mahkumlar ve yakınlarının da ihtiyaçlarını sağlamaya çalışıyoruz"

Necdet Yüksel, basına yapılan açıklamasında; "Türkiye'de bu işi bir tek biz yapıyoruz. Şuanda ülkemizde 400 bine yakın cezaevinde insan var. Bize gelen mektupları tek tek okuyoruz. Kim neler istiyorsa bunları temin ediyor ve kolilere dönüştürüyoruz. Onlara ulaştırıyoruz. İnsanlar kitap, kıyafet vs. gibi pek çok şey istiyor ve yardımseverlerimiz bizlere bu konuda yardımcı oluyor. Bin 100 metre kare alanda çalışıyoruz.

2 bin tane insanın gidecek kolisine engel olundu. Biz işimizi yapmaya devam edeceğiz. Kalan 2 bin mektuptaki ihtiyaçları da bu gece göndereceğiz. Tedarikte sıkıntı yaşıyoruz bu sebeple kitabın ve kıyafetin her türlüsüne ihtiyacımız var. Çünkü insanlar yazarıyla kitap istiyor. Beden ölçülerine ve cinsiyete göre kadın, erkek, çocuk ürün isteniyor. Ayrıca yakınlarının adreslerini de bizlere ileterek onlara da yardımların ulaşmasını rica ediyorlar. Bizde seve seve yapıyor ve gönderiyoruz. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, dünde bize kargo yükleme noktasında destek oldu." dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.