Kavuncu: Hür ve müstakil siyasetimizi sabır ve inatla sürdüreceğiz

Kavuncu: Hür ve müstakil siyasetimizi sabır ve inatla sürdüreceğiz
İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu, mücadeleye devam edeceklerini açıklayarak, "İstanbul'u içine düştüğü çaresizlikten" kurtaracağını ifade etti.

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı günler kala İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu'dan çarpıcı açıklamalar geldi. Müstakil siyasetlerini sabırla sürdüreceklerini belirten Kavuncu, İstanbul'un iki kutuplu yapıdan kurtulmaya ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

Buğra Kavuncu'nun açıklamalarının tamamında şu ifadeler yer aldı:

"Kıymetli dostlarım,

Bildiğiniz gibi 31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayım.

Aday olduğum günden beri, birilerine seçim kaybettirmek ya da kazandırmak için çabaladığımız iddia edildi. Bugüne kadar siyasetimizi hep açık yürüttük. 31 Mart 2019'da kazandırmak için çabamızı açık ve aleni gösterdik. 14 Mayıs 2023 öncesi ülkemizin kazanması için çağrı yaptık. Ancak cesaret edilip sorumluluk alınmadı. Hep açık olduk, açık ve şeffaf mücadele ettik. Bugün ise sadece kendi adaylığımız ve kendi başarımız, partimizin en iyi şekilde temsil edilmesi ve seçmenimizin kronikleşmiş problemlerini çözmek için çabalıyoruz.

İki kutuplu yapının Türkiye’ye, İstanbul’a verebileceği hiçbir şey kalmamıştır. Kronikleşmiş problemleri çözme kapasitesini kaybetmiştir. Son 25 yıldır İstanbul’un deprem riski bertaraf edilememiş, trafik çilesi daha da ağırlaşmıştır. Son beş yıldır İstanbul’u yöneten CHP ve ondan önceki 25 yıllık AKP yönetimi popülist politikalar ve güç tutkusuyla İstanbul’un kronikleşmiş problemlerine kalıcı çözümler üretemek yerine popülist politikalarla günü kurtarmaya çabalamıştır. Milyonlarca İstanbullu deprem riskinden dolayı hayati tehlike altındadır. 1999 depremini, Van, Elazığ, 6 Şubat depremini yaşamış bir ülkenin en büyük kentinin bu konuda geçmişe göre daha geriye gitmiş olması kabul edilemez.

Ülkemizin düzensiz göç problemiyle ilgili her iki partinin ki bu problemi ülkemize musallat eden AKP’dir, herhangi bir çözüm önerisi veya bu yönde bir çabası yoktur.

Vatandaşlarımız geçim sıkıntısı çekmekte, emeklilerimiz Cumhuriyet tarihinin en zorlu koşulları altında ezilmektedir.

Kampanyam boyunca bu konularla ilgili belediye başkanlığı dönemimde neler yapacağımı detaylı bir şekilde anlattım. Konuyla ilgili detayları aşağıdaki linkte, seçim beyannamemizde bulabilirsiniz.

https://bugrakavuncu.com.tr

Hür ve müstakil siyasetimizi sabır ve inatla sürdüreceğiz. Zira ülkemizin bu iki kutup arasına sıkışmış yapıdan kurtulmaya, kalıcı ve sürdürebilir politikalar üretecek, yeni kadro ve yeni yaklaşımlara ihtiyacı var. Bize vereceğiniz her oy, aynı zamanda, ülkemizi her alanda aşağı çeken ve kendi konfor alanlarını güçlendiren bu statükocu iki kutba vereceğiniz en güçlü tepki ve kalıcı, sürdürebilir politikalar üretecek, yeni kadro ve yeni yaklaşımlara vereceğiniz cesaret olacaktır.

Her iki kutbun milliyetçi kadrolara tahammül edemediği ve varlığını yok saydığı aşikardır. Bizi birbirimize bağlayan en güçlü bağ vatandaşlık bağıdır ve bu bağı güçlendirecek en önemli kuvvet milliyetçiliktir. Kendi konfor alanlarını muhafaza etmek isteyenler, üniter yapımıza ve cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine kast edenlerle her türlü ilişkiyi kurmakta imtina etmemişlerdir.

İstanbul’u içine düştüğü bu çaresizlikten kurtaracak, hak ettiği standartlara eriştirecek, popülist politikalarla kendi hayallerini değil, İstanbullunun hayallerini gerçekleştirecek bir çaba içerisinde olacağımızı bu vesileyle bir kez daha taahhüt eder, saygılar sunarım."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.