Cemal Canpolat kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, eşi kim, ne iş yapar?

Cemal Canpolat kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, eşi kim, ne iş yapar?
CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıklayan Cemal Canpolat’ın kim olduğu merak konusu oluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde il kurultayları “değişim” tartışmalarının gölgesinde devam ediyor. En çok delege sayısına sahip olan İstanbul kurultayı için geri sayım başlarken İstanbul İl Başkanlığı için adaylar da netleşiyor. CHP Genel Merkezi’nin İstanbul İl Başkanı adayının eskiden de bu görevde bulunan Cemal Canpolat olacağı iddia ediliyor. Haberin duyulmasının ardından pek çok kişi Cemal Canpolat’ın kim olduğunu, memleketinin neresi olduğunu ve evli olup olmadığını araştırmaya başladı. Cemal Canpolat’ın ne iş yaptığını merak edenler de çeşitli sorgulamalarla cevaplara ulaşmaya çalışıyor. Peki CHP İstanbul İl Başkanlığı için aday olması beklenen Cemal Canpolat kim, doğum tarihi ne, nereli, evli mi, eşi kim, sosyal medya hesabı var mı, mesleği ne? İşte Cemal Canpolat hakkında tüm merak edilen soruların yanıtları…

640x360.jpeg

Adaylığını açıkladı!

Cemal Canpolat 25 Eylül 2023 Pazartesi günü yaptığı bir sosyal medya paylaşımı ile CHP İstanbul İl Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Canpolat resmi açıklamasını ise 27 Eylül Çarşamba günü yapacağını duyurdu.

Cemal Canpolat adaylık açıklamasına davet paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Kuruluşunun 100. Yılında, 100 yıllık çınarın İstanbul İl Başkanlığına adayım.
Geçmişte başardık!
İstanbul’da bu rejime HAYIR dedik.
Yine başaracağız.
Gelin büyük hikayemizi birlikte yazalım…
27 Eylül Çarşamba günü saat 18:00’de tüm yol arkadaşlarımı İstanbul İl başkanlığımıza bekliyoruz.

f63vpwmwsaat9eb.jpeg

Cemal Canpolat kimdir, kaç yaşında, doğum tarihi, nereli, evli mi, çocuğu var mı?

1962 tarihinde Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde dünyaya gelen Cemal Canpolat; ilk, orta ve lise eğitimlerini bu kentte tamamladı. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Cemal Canpolat eğitimi, ne iş yapıyor?

Turizm ve Otelcilik eğitimi alan Cemal Canpolat, İstanbul’da turizm üzerine çalışmaya başladı, sendika temsilciliği yaptı. 1987 yılında kurduğu şirket ile inşaat ve turizm alanlarında İstanbul ve Antalya illerinde faaliyet gösterdi.

thumbs-b-c-bfb6792fa7ec1d0b18da0983ce5c189a.jpg

Cemal Canpolat siyasi kariyeri

Üç dönem SHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı yaoan Cemal Canpolat, CHP’nin yeniden siyasal yaşama dönmesi ile bu partiye katıldı. CHP’de; İl Eğitim sekreterliği, İl Başkanı Yardımcılığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. Aynı zamanda Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanlık görevini yürütüyor.

Eski CHP İstanbul İl Başkanı

Cemal Canpolat, 35. Olağan İstanbul İl kongresinde CHP İl Başkanlığı’na seçildi.

fhotj-exmakzu3z.jpeg

Cemal Canpolat kitapları

Toplam altı kitabı bulunan Cemal Canpolat’ın kitaplarının isimleri şöyledir: Osmanlı Belgelerinde Aleviler Hakkında İdam ve Sürgün Fermanları, Yüzleşme, Osmanlının Manevi Temelini Oluşturan Gerçek, Şeyh Bedreddin İriş Dede Sultan, Sarı Saltuk.

Cemal Canpolat sosyal medya hesapları

Cemal Canpolat’ın 26 binden fazla kişinin takip ettiği @cemal_canpolat kullanıcı adlı bir Twitter hesabı bulunuyor. Canpolat’ın bin kişiden fazla takipçisinin bulunduğu Instagram hesabının kullanıcı ismi ise @cemalcanpolat44.

103494.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.