İBB Meclis Başkan Vekili Nuri Aslan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

İBB Meclis Başkan Vekili Nuri Aslan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili seçilen Nuri Aslan'ın hayatı ve kim olduğu birçok kişi tarafından en çok araştırılan ve merak edilen isimlerden biri oldu. Peki Nuri Aslan kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor? İşte yanıtı..

31 Mart yerel seçim sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan toplantının ardından İBB Meclis Başkan Vekili seçilen Nuri Aslan'ın hayatı ve kim olduğuna dair pek çok soru vatandaşlar tarafından merak uyandırıyor. Peki Nuri Aslan kimdir, ne iş yapıyor, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte merak edilen soruların yanıtı haberimizde...

İBB Meclis Başkan Vekili Nuri Aslan kimdir?

Nuri Aslan 1969 yılında Sivas'ta doğmuştur. İlkokul ve orta okul eğitimlerini İstanbul'da alan Aslan üniversite öğrenimini 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki Mühendislik Fakültesi Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı.

İş hayatına 1991 yılında atılan Nuri Aslan, özel bir şirkette işe girdi ve halen aynı şirketin genel müdürlüğünde görev almaktadır.

Nuri Aslan'ın siyasi hayatı

Nuri Aslan siyasete ilk adımını 1999-2004 yılları arasında Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi olarak başladı. Ardından 2009-2017 yıllarında Kızılay'ın Küçükçekmece Başkan Vekilliği görevini üstlendi.

2014 yılında İstanbul Sanayi ve İş İnsanları Federasyonu (İSİFED) Yönetim Kurulu Üyeliğini, 2018 yıllarında ise Beylikdüzü Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BEYSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı görevini yaptı. Aynı zamanda Sivas Koyulhisar ve Köyleri Hizmet Vakfı (KODAV) Başkan Vekilliği görevini yürütmektedir.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ise Cumhuriyet Halk Partisi'nden İBB Meclis Başkan Vekili seçilerek aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Nuri Aslan evli ve 3 çocuk babasıdır.

Nuri Aslan'ın Twitter adresi "@NuriAslan_" dır.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.