Paul Ebere Onuachu kimdir? Biyografisi ve oynadığı takımlar

Paul Ebere Onuachu kimdir? Biyografisi ve oynadığı takımlar
 DAMGA Editörü
Trabzonspor'un transfer listesindeki isimlerden biri de Paul Onuachu. Kendisi hakkındaki bilgiler merak konusu. Peki, Paul Ebere Onuachu kimdir? Biyografisi ve oynadığı takımlar haberimizde yer almaktadır.

Bruno Petkovic'te mutlu sona ulaşamayan, istediği isimleri de Trabzon'a getirme konusunda başarılı olamayan Trabzonspor, son olarak Southampton'da forma giyen Paul Ebere Onuachu'yu listesine dahil etti. Mislav Orsic'in transferi konusunda görüşülen ve ikili ilişkiler konusunda önemli adımlar atılan İngiliz ekibinin yetkilileri ile bu kez yıldız forvet için masaya oturuldu. Taraftar da Beşiktaş karşılaşması öncesinde sorunların tamamlanmasını ve derbiye hazır çıkılmasını bekliyor. Gündemdeki en önemli isim konumunda bulunan Onuachu hakkında da çok sayıda araştırma yapılıyor. Peki, Paul Ebere Onuachu kimdir? Biyografisi ve oynadığı takımlar haberimizde yer almaktadır.

image-5044090.jpg

Paul Onuachu kimdir?

Tam adı Paul Ebere Onuachu olan ve futbol dünyasında Paul Onuachu ismiyle tanınan forvet oyuncusu, 28 Mayıs 1994 tarihinde Nijerya'nın Owerri şehrinde doğdu. 29 yaşında. Futbol hayatına FC Ebedei'de başladı. Buradaki yeteneğini ilk keşfeden Midtjylland oldu ve alt yaş takımına transfer edildi. Vejle BK'ye kiralandıktan sonra 4 sezon kulübünün formasıyla önemli gol sayılarına ulaşan Afrikalı futbolcu, 2019'da ise 6 milyon euro bonservisle Genk'in yolunu tuttu. Fiziksel üstünlüğünü her an rakip stoperlere hissettirme becerisi olan ve gol konusunda da becerisini konuşturan Onuachu, başarısını Belçika'da da gösterdi. Bu da ona Premier Lig kapılarını açtı. Geçen sezonun devre arasında Southampton tarafından 18 milyon euroya satın alındı. Ancak küme düşülmesinden sonra İngiliz ekibi ile alt ligde oynamak istemeyen deneyimli santrfor, ayrılığa sıcak bakıyor. Güncel piyasa değeri 13 milyon euro olarak gözüküyor. Nijerya Milli Takımı ile 19 maça çıktı ve 3 gol kaydetti. FC Midtjylland ile 2 Danimarka şampiyonluğu ve 1 Danimarka Kupası sevinci yaşadı. Genk'te de 1 Belçika Kupası kazandı.

image-6217239.jpg

Paul Onuachu'nun boyu kaç?

Güçlü fiziği ile rakiplerin korkulu rüyası olmayı başaran Paul Onuachu'nun boyu da merak ediliyor. Yıldız oyuncunun boyu 2.01 metredir.

galatasaraya-surpriz-golcu-nijeryali-oyuncuyu-transfer-etmek-istiyorlar-7j2j.webp

Paul Onuachu'nun oynadığı takımlar

  • FC Ebedei
  • Midtjylland
  • Vejle BK (kiralık)
  • RKC Genk
  • Southampton

image-1317727.jpg

Paul Onuachu'nun kulüp performansları

KulüpMaçGolAsist
FC Midtjylland1817423
KRC Genk1348510
Vejle Boldklub1351
FC Southampton12--
FC Midtjylland Reserves1--

Paul Onuachu'nun organizasyonlara göre performansı

MüsabakaMaçGolAsist
Superligaen1123914
Jupiler Pro League103736
Superligaen Championship round22122
1.Division1351
Premier League11--
Jupiler Pro League Europe Play-Offs62-
Jupiler Pro League Champions' Play-Offs542
Superligaen Releg.11-
Future Cup1--

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.