Toma Basic kimdir? Biygorafisi ve oynadığı takımlar

Toma Basic kimdir? Biygorafisi ve oynadığı takımlar
 DAMGA Editörü
Transfer gündeminin en hızlı yaşandığı takım olan Trabzonspor, tescil döneminin tamamlanmasına kısa bir süre kala girişimlerini sürdürüyor. Listedeki isimlerden biri de Toma Basic. Peki, Toma Basic kimdir? Biygorafisi ve oynadığı takımlar haberimizde.

Türkiye'nin transfer döneminde birçok Avrupa ülkesinden sonra penceresini kapatması, önemli oyuncuların Süper Lig'e gelmesi konusunda avantaj sağlayabiliyor. istediği takımla anlaşamayan, farklı sebeplerden dolayı kadro dışı kalan veya yeni bir macera için değişiklik isteyen yıldızların burada forma giymesi daha kolaylaşıyor. Maaş konusunda da diğer dönemlere göre daha makul seviyeye gelen ücretler konusunda takımlar da oldukça memnun. Şu ana kadar Lazio'da istediği süreyi alamayan Toma Basic de Trabzonspor'un gündeminde. Nenad Bjelica'nın istediği Basic hakkındaki detaylar da merak konusu. Peki, Toma Basic kimdir? Biygorafisi ve oynadığı takımlar haberimizde yer almaktadır.

23gh4hjghj323.webp

Toma Basic kimdir?

Trabzonspor'un transfer listesinde bulunan ve transferi için uğraş verilen Toma Basic, 25 Kasım 1996 tarihinde Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de doğdu. 26 yaşında. 1.90 metre boyundaki orta saha oyuncusu aynı zamanda ön liberoda da forma giyebiliyor. Kariyerine NK Dubrava'da başladı. Buradan NK Zagreb'e geçiş yaptı. 2014 yılından itibaren Hajduk'a trasnfer oldu ve ilk sezonunda NK Rudes'e kiralandı. 3 sezon forma giydiği dev kulüpten ülkesi dışındaki ilk hamlesi Bordeaux ile Fransa'ya oldu. Fransız temsilcisi bonservisini 3.8 milyon euroya aldı. Burada da 3 sene forma giydi ve yeni adresi Serie A oldu. İtalya'nın başkenti Lazio'ya 7 milyon euroya transferi gerçekleşen Hırvat futbolcu, 2 sezondur mavi beyazlılar için mücadele ediyordu. Ancak bu sezon henüz dakika alamadı. Milli takımda 2 kez oynadı. Güncel piyasa değeri ise 6 milyon euro.

ss-lazio-training-session2-2-1024x683.jpg


Toma Basic'in kulüp performansı

KulüpMaçGolAsist
Girondins Bordeaux8295
HNK Hajduk Split751114
Lazio6922
NK Rudes252-

Toma Basic'in liglere göre performansı

MüsabakaMaçGolAsist
Ligue 17575
SuperSport HNL60912
Serie A5412
Prva NL252-

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.