Türkiye, en çok hangi dildeki şarkıları dinliyor?

Türkiye, en çok hangi dildeki şarkıları dinliyor?
Sizce Türkiye’de Türkçeden sonra en çok hangi dilde şarkı dinleniyordur? Herkesin sevdiği ve dinlediği müzik tarzı farklılıklar gösterirken, Preply tarafından yapılan bir araştırma Türkiye’de en çok hangi müziğin dinlendiğini gün yüzüne çıkardı.

TUĞÇE MARİK- Türkiye’de yabancı müzik dinleme alışkanlıkları araştırması, Türkiye’de Türkçeden sonra İngilizce şarkıların en çok dinlenen şarkılar olduğunu gösterdi.

Preply tarafından açık kaynaklardan derlenen ve en çok dinlenen Türkçe şarkıların dışında kalan yabancı dildeki şarkıların incelenmesiyle oluşturulan araştırma, Türk dinleyicilerin tercih ettiği 10 yabancı şarkıdan 9’unun İngilizce olduğunu gösterdi. Yapılan araştırma, yabancı dilde en çok dinlenen şarkıların %92'sinin İngilizce olduğunu gösteriyor. İngilizcenin ardından ikinci sırayı ise Korece şarkılar alıyor. Korece şarkıların bu kadar sevilmesinde, ülkemizde izlenen Korece dizilerin etkisinin büyük olduğunu söylesek yanılıyor olmayız diye düşünüyorum. Araştırmanın listesinin üçüncü sırasında ise İspanyolca yer alıyor. İspanyolcayı da Fransızca ve Almanca izliyor.

En popüler sanatçılar

Türkçeden sonra en çok İngilizce şarkılar dinleniyor. Peki sizce Türkiye’de en çok hangi yabancı şarkıcı dinleniyordur? Araştırmada en popüler yabancı şarkılar listesinde, en çok şarkısıyla yer alan sanatçılar da sıralandı. 55 şarkısıyla listenin galibi The Weeknd oldu. En çok dinlemeye sahip olan The Weeknd’in ardından ise ikinci sırada Ariana Grande yer aldı. Üçüncü sırada ise Güney Kore çıkışlı BTS, 47 şarkısıyla Türkiye’deki en popüler üçüncü yabancı sanatçı oldu.

İlgili Haberler

Kaynak:TUĞÇE MARİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.