Ünlü edebiyatçı Füruzan hayatını kaybetti!

Ünlü edebiyatçı Füruzan hayatını kaybetti!
Türk edebiyatının tanınmış isimlerinden Füruzan’ın 91 yaşında vefat ettiği açıklandı.

Ünlü yazar Füruzan 91 yaşında aramızdan ayrıldı. Edebiyatçının ölüm haberini yazar Elif Sofya duyurdu. Sofya’nın kişisel sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Füruzan sonsuzluğa gitti” ifadelerine yer verildi.

Füruzan kimdir?

1932 yılında dünyaya gelen Füruzan’ın tam ismi Feruze Çerçi idi. Bir dönem karikatürist Turhan Selçuk ile evli olan Füruzan, Aslı Selçuk’un da annesiydi.

Füruzan; 'Parasız Yatılı', 'Kuşatma', 'Benim Sinemalarım', 'Gül Mevsimidir', '47'liler', 'Gecenin Öteki Yüzü', 'Berlin'in Nar Çiçeği' ve 'Sevda Dolu Bir Yaz' kitaplarının yazarı olarak tanınıyordu. Füruzan, ilk hikâye kitabı Parasız Yatılı ile 1972 Sait Faik Hikâye Armağanı’nı, ilk romanı 47’liler ile de 1975 Türk Dil Kurumu Roman Ödülü’nü kazandı.

PEN’den açıklama geldi

Füruzan'ın hayatını kaybetmesinin ardından PEN Yönetim Kurulu’ndan da bir açıklama geldi. PEN’in mesajında şu ifadelere yer verildi: "Türkçe 'Parasız Yatılısı'nı yitirdi. Ülkemiz de en değerli yazarlarından birini yitirdi. Bir 'mucize'yi yitirdik. Birey olmanın, kadın olmanın farkına en güç koşullarda varmış ve bu bilinçle bilenmiş, yazdığı her şeyin hakkını vermiş, öyküleriyle kimsesizlerin, romanlarıyla devrimcilerin, röportajlarıyla emekçilerin ve şiirleriyle şairlerin yanında durmuş, gözlem gücünü yazdığı senaryolara, filmlere de katmış çok güzel, çok derin ve cumhuriyet değerleriyle donanmış bir yurttaşımızı, yazarımızı, Füruzan'ımızı yitirdik. Edebiyat, sinema, Türkçe, Cumhuriyet ve ey sevgili yurdumuz başın sağ olsun. 'Parasız Yatılı'mızın devri daim olsun."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.