İnşaatları durdurun!

İnşaatları durdurun!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Arnavutköy Belediyesi’ne yazı yazarak imar planları iptal edilen fakat Yenişehir sınırları içinde devam eden inşaatların durdurulmasını ve yapı ruhsatlarını iptal edilmesini istedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir için 2021 yılında onayladığı planları askıya çıkardı. İBB'nin açtığı davalar sonucu ise bölgenin bütün planları İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından 2023 Aralık ve 2024 Ocak ayında ayrı ayrı verilen kararlarla iptal edildi. Başka bir davada da İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Emlak Konut Dursunköy projesinin bulunduğu 2. etabın imar planlarını 29 Aralık 2023 tarihinde iptal etmişti. İptal kararına rağmen inşaatlar devam ederken “Yenişehir Evleri Arnavutköy” projesinde ev sahibi olmak için başvuranlar için 4 Mayıs Cumartesi günü kura çekimi yapıldı.

PLANSIZ ALAN İÇERİSİNDE YENİ YAPI RUHSATI DÜZENLEMEYİN!

Bu arada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu adına İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün imzasıyla Arnavutköy Belediye Başkanlığı’na geçtiğimiz mart ayında Yenişehir’in bütün etapları için ayrı ayrı yazılar gönderildiği ortaya çıktı. Yazılarda, Yenişehir rezerv yapı alanının imar planlarının 11. İdare Mahkemesi’nin 29 Aralık 2023 tarihli kararıyla iptal edildiği bildirildi. Mahkeme kararı doğrultusunda plan esas alınarak düzenlenen yapı ruhsatlarının iptal edilmesi, mevcut inşaat faaliyetlerinin seviye tespitinin yapılarak durdurulması istendi. Yazıda ayrıca plansız alan içerisinde yeni yapı ruhsatı düzenlenmemesi iletildi.

nadd.webp

KAÇAK İNŞAATLARI HANGİ YÜZLE YIKACAKSINIZ?

CHP’li eski İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, “Bugünden itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir kişinin bile kaçak inşaatını hangi yüzle yıkacak? Mahkeme kararlarını, kanunu takmayan bakanlık, vatandaştan kanunlara, mahkeme kararlarına uymasını nasıl bekleyecek?” diye sordu.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.