Mehmet Mert: Siyaset halka hizmet aracıdır

Mehmet Mert: Siyaset halka hizmet aracıdır
İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD) Başkanı ve Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert, CHP'den İstanbul 3. Bölge milletvekili aday adayı oldu.

CHP Genel Merkezi'nde başvuru yapan Mert, daha sonra Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile bir görüşme gerçekleştirdi. 1991 yılında gazetecileğe başlayan Mert, “Ya kısmet dedik ilk adımı attık. Uzun yıllardan beri İstanbul'da gazeteci olarak mücadele veriyorum. Siyasete de hizmet aracı olarak bakıyorum” dedi.


whatsapp-image-2023-03-19-at-133627-3

MEHMET MERT KİMDİR?

Gazeteci, televizyon programcısı, Sürekli basın kartı sahibi, kısa adı İGD olan İstanbul Gazeteciler Dernek Başkanı, İstanbul'un en büyük kent gazetelerinden, haftanın her günü yayınlanan 10 bin tirajlı DAMGA Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Mert 1969 yılında Kars’ta doğdu.

1987 yılında lise mezuniyeti sonrası İzmir’e hayal ettiği üniversite eğitimini sürdürmek için gitti, ailesinin ekonomik sebeplerinden dolayı bu hayalini gerçekleştiremedi askere gitti.

Askerlik dönüşü İstanbul’da basın yayın organlarında çalışmaya başladı.

Gazeteciliğe 1991 yılında FIRT Dergisinde karikatürist olarak başladı ve ardından bir çok medya organında; muhabirlik, köşe yazarlığı, yöneticilik yaptı.

Doğan Haber Ajansı, CNNTürk muhabirliği, SHOW TV haber, Televole muhabirliği, Tempo dergisi muhabirliği, HÜRBAKIŞ genel müdürlüğü, HABERDAR genel yayın yönetmenliği bunlardan bazılarıdır.

Trakya TV, Kanal9, Rumeli TV, Artıbir TV, Kanal 7/24 TV ve Flash Haber TV başta olmak üzere birçok televizyon kanalında, 'Mertçe Söyleşiler', 'Yerel Gündem', 'Yerel Panaroma' isimli canlı tartışma programlarını hazırlayıp canlı olarak sundu.

Gazetecilik, televizyonculuk ve yöneticilik alanlarında birçok ödül almıştır.

MERTÇE adını verdiği köşe yazılarıyla birçok olayın aydınlanmasına sebep oldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Fenerbahçe Kongre Üyesi, başta olmak üzere bir çok STK üyeliği bulunmaktadır.

Eskişehir Anadolu Üniversite gazetecilik bölümü ve

Erzurum Atatürk Üniversitesi Yeni Medya Bölümü mezunudur.

Okan Üniversitesi ve İstanbul Rumeli Üniversite Danışma Kurulu üyesidir.

Eylül 2015 yılında İstanbul Gazeteciler Dernek (İGD) Başkanlığı görevine seçilmiştir. Bu göreve üç yıl daha yürütmek üzere Nisan 2021’de üçüncü kez yeniden seçilmiştir.

Evli, bir kız ve bir erkek iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum