Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında karma eğitimi hedef alan söylemleri nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "Karma eğitim esas ama kız okulları kurmak gerekiyorsa kurulur" sözlerine tepki yağmıştı.

Tekin, karma eğitimi hedef alarak karma olmasını zorunlu kılan bir düzenlemenin olmadığını ve demokrasinin gereği olarak Milli Eğitim Bakanlığı, halk ne istiyorsa ona göre düzenlemelerinin yapıldığını söylemişti.

Tekin kız çocuklarının okullaşmasının düşük olmasını çocuğunu erkeklerle aynı okula göndermek istemeyenler olmasına bağlamıştı.

Veliyi ikna etmek için gerekirse kız okulları da açabilmesi gerektiğini savunan Tekin "Veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli." demişti.

HKP’den suç duyurusu

Sözler gündemdeki yerini korurken Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları; “görevi kötüye kullanma”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “kanunlara uymamaya tahrik” “Anayasa’yı ihlal” ile “Anayasa m. 24 ve m. 174’e aykırılık” suçlarından dolayı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi.

İlgili Haberler

Kaynak:Emine Kaşıkcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.