Akşam yemeğinden sonra tatlı istemenizin gerçek nedeni ortaya çıktı

Akşam yemeğinden sonra tatlı istemenizin gerçek nedeni ortaya çıktı
Yapılan çalışma, abur cuburun beyni fiziksel olarak daha fazlasını istemeye yönlendirdiğini ortaya koyuyor.

Bu yaygın bir kalıptır: Akşam yemeğini yedikten birkaç saat sonra kendinizi bir kase dondurma veya bir parça çikolata almak için mutfağa dönerken bulursunuz.

Bu alışkanlık zararsız görünse de, bu gıdalar şeker, yağ, kalori ve yüksek fruktozlu mısır şekeri gibi obezite ve diğer durumlarla bağlantılı zararlı katkı maddeleri ile dolu olabilir.

Uzmanlar bu iştahın beslenme yetersizlikleri, dengesiz beslenme, stres ve beyindeki bazı kimyasallar gibi çeşitli nedenleri olabileceğini söyledi.

Uzman isim bunun sorumlusunun belirli diyetler olabileceğini söyledi Örneğin keto diyetinin ayırt edici özelliği , karbonhidratların büyük ölçüde sınırlandırılmasıdır. Bunlar olmadan, şeker ve şeker gibi karbonhidrat ağırlıklı tatlıları özlemek zorunda kalabilirsiniz.

Akşam yemeğinden hemen sonra tatlı yemeye başlamanın çinko, demir, kalsiyum ve magnezyum gibi vitamin eksikliklerine işaret edebileceği ifade edildi.

Örneğin magnezyum , kan şekerini sabit tutan insülin üretimini düzenlemeye yardımcı olur. Yeterli magnezyum olmazsa kan şekeri düşebilir ve tatlı isteğine yol açabilir.

Diğer bir neden ise 'tatlı midesi' olarak da bilinen duyusal spesifik tokluk (SSS) olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.