Gözlerinizin altında torbalar mı var? İşte onlardan nasıl kurtulabileceğinize dair ipuçları

Gözlerinizin altında torbalar mı var? İşte onlardan nasıl kurtulabileceğinize dair ipuçları
Koyu halkalara hem genetik hem de yaşam tarzı gibi çeşitli faktörler neden olur. Uzman isim gözaltındaki torbalardan kurtulmak için bazı önerileri paylaştı.

Gözlerinizin altındaki koyu halkalar sorun değildir ancak onları değiştirmek isterseniz affedilebilirsiniz.

Sonuçta, daha parlak gözler, hayatınızda olup bitenler ne olursa olsun ve gerçekte ne kadar uyumuş olursanız olun, daha uyanık ve tetikte görünmenizi sağlar.

Herkesin koyu halkalarla ilgili deneyimleri farklıdır; genetik, yaşam tarzı faktörleri ve kontrolünüz dışındaki diğer faktörlerin hepsi rol oynar. Peki göz altı torbalarından kurtulmanın bir yolu var mı?

Koyu halkalardan kurtulmak mümkün mü?

Dr Psomadakis'e göre bu 'gerçekten nedene ve kapsamına bağlıdır' ancak şunu da ekliyor: 'Doğru bakım ve tedaviyle sıklıkla çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.'

Cilt bakımı koyu halkaların görünümünü en aza indirmede önemli bir rol oynayacak olsa da, yardımcı olmak için yapabileceğiniz başka yaşam tarzı değişiklikleri de var.

Dr Shah-Desai, 'En önemli tavsiyelerimden biri kafein ve alkolden kaçınmaktır çünkü her ikisi de vücutta strese neden olur ve dehidrasyona neden olur, bu da ince çizgileri kötüleştirebilir' diyor Dr.

'Uyku, vücudun kendini onardığı bir dönem olduğu için çok önemlidir. Her zaman altı ila sekiz saat uyumayı hedefleyin. Sigara içmek vücuttaki hayati antioksidanları tüketebilir ve cildi kuruturken donuk görünmesine neden olabilir.'

Dr Psomadakis, susuz kalmamanın önemli olduğunu söylüyor ve ekliyor: 'Tüm makyajı dikkatlice çıkarın; maskara veya göz kalemi düzgün şekilde çıkarılmadığı için ne kadar sıklıkla daha kötü göründüğüne şaşıracaksınız.'

'Sabahları çok fazla şişkinlik yaşayanlar için başınızı yüksekte tutarak uyumak yardımcı olabilir.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.